Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Το μυστικό μας” της Μαρίας Καλτσή

Ποιο είναι το μυστικό του Μάνου και της Τζίνας; Γινεται να αψηφήσεις τη μοίρα; Θα βάλουν τα πρέπει πάνω απ'όλα ή τα θέλω τους είναι πιο σημαντικά;
Μία καρμική συνάντηση θα είναι η αρχή μιας φιλίας που θα χτιστεί πάνω σε συναισθήματα και θα ζωγραφιστεί σε έναν καμβά ζωντανών και έντονων χρωμάτων! Άλλωστε η ζωή είναι πολύχρωμη και πολυδιάστατη.
Το ταξίδι της ανάγνωσης είναι μακρύ. Γι'αυτό προσδεθείτε για απογείωση και γνωρίστε μία διαδρομή χωρίς κενά αέρος. Βέβαια δεν λείπουν και τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Πότε οι ήρωές μας πετούν στα ουράνια και πότε κάνουν ανώμαλη προσγείωση.
Μέσα από τη ιστορία αμφιταλαντεύτηκα σχετικά με το σωστό και το λάθος, το ηθικό και το ανήθικο. Άραγε ποιο είναι το πρέπον; Αυτό που βασίζεται στους νόμους της κοινωνίας ή αυτό που στηρίζεται στα καρδιοχτύπια και στον έρωτα; Πραγματικά δύσκολη η απάντηση. Και η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.
Όμως αν με ρωτούσαν αν θα το πρότινα η απάντηση είναι μία και μοναδική. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΝΑΙ! Άλλωστε αυτό το βιβλίο με γέμισε συναισθηματικά και μου έδειξε ένα άλλο πρόσωπο της αγάπης, του άλλου μας μισού και του έρωτα. Μπορεί κάποιες στιγμές να θύμωσα, να απογοητεύτηκα, να στεναχωρέθηκα, να θέλησα να τα σπάσω όλα, να μπω μέσα στο βιβλίο και να ταρακουνήσω τόσο τη Τζίνα όσο και τον Μάνο αλλά τους αγάπησα, τους λάτρεψα, τους έκλεισα μέσα στα βάθη της καρδιάς μου και θέλησα να τους αγκαλιάσω και να τους παρηγορίσω.





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου