Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

"Το αύριο αργεί πολύ" Ελένη Βαηνά προτείνει η Χαίδω Κουρουπάκη

Το οδοιπορικό τριών αδερφών του Αργύρη του Δημήτρη και της Κατίνας, από τον Θεσσαλικό κάμπο μέχρι να φτάσουν στην Αμερική, καθώς και τον σκληρό αγώνα τους φτάνοντας εκεί για να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους, να δημιουργήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους. Στο ταξίδι τους προς την άγνωστη για αυτούς Αμερική γεννιέται ο έρωτας της Κατίνας και του Τάσου, ένας έρωτας που μοιάζει χαμένος, όμως έρχεται η ώρα που η μοίρα θα χαρίσει ελπίδα σε δυό ανθρώπους που ήταν γραφτό να είναι μαζί.
Το βιβλίο αναφέρεται μέσα στο ιστορικό πλαίσιο, στις αρχές του 20ου αιώνα όπου ήταν έντονο το μεταναστευτικό ρεύμα της εποχής προς την Αμερική με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για ένα αύριο πιο ανθρώπινο.
Οι τρείς πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι άνθρωποι που δεν τους λείπει το πείσμα, το φιλότιμο, η εργατικότητα, η συμπόνια, η καλοσύνη η αγάπη και σε συνδυασμό με την απλή γραφή της κας Βαηνά συνθέτουν ένα μυθιστόρημα με δυνατά συναισθηματικά στοιχεία που οι περιγραφές είναι ζωντανές ενώ οι ήρωες της είναι γεμάτοι ανθρωπιά και μεγαλοψυχία.




ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑΙΔΩΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου