Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Το αηδόνι” της Kristin Hannah

Το βιβλίο μας τοποθετεί στην εποχή λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Γαλλία και αρκετά χρόνια μετά στη δεκαετία του '90.

Η Βιαν και η Ιζαμπέλ είναι δύο αδερφές που βλέπουν τη ζωή με διαφορετικό μάτι αλλά βιώνουν έντονα τη φόρτιση της πολεμικής περιόδου.
Η Βιαν μία γυναίκα άτολμη, η οποία σιγά – σιγά θα μεταμορφωθεί σε ηρωίδα προκειμένου να προστατέψει την οικογένειά της αλλά και εβραιόπουλα.
Από την άλλη, η Ιζαμπέλ θα γίνει το “Αηδόνι” και θα προσπαθήσει να φυγαδέψει Άγγλους αεροπόρους στην Ισπανία.
Η γραφή της συγγραφέως σε συγκινεί και σε κάνει να δακρύζεις, τόσο στην ιστορία του πολέμου και των κακουχιών όσο και στις ιστορίες αγάπης που διαδραματίζονται στις σελίδες του βιβλίου.
Η αθέατη και άγνωστη πλευρά των γυναικών στους πολέμους έρχεται να σε συναρπάσσει και να σου αποδείξει το σθένος και το μεγαλείο της αυτοθυσίας αυτών των ηρωίδων.
Αξίζει να διαβαστεί και να σε προβληματίσει. Καλά κρυμμένα μυστικά και αλήθειες βγαίνουν στο φως έστω και στη δύση των ανθρώπων. Μία σκοτεινή περίοδος που σημάδεψε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και των οικογενειών τους. Οι ηρωίδες της διπλανής πόρτας είναι εδώ και σε κάνουν να δεις πως οι αθέατοι ήρωες είναι πολύ περισσότεροι και πως δεν χρειάζεται και πολλά για να μπει κάποιος σε αυτή την κατηγορία, παρά μόνο αγάπη, σθένος, αντοχή, υπομονή και αυτοθυσία για την πατρίδα σου και την οικογένειά σου!
Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου