Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

"Μαγδαληνές χωρίς υπερμαχο" Δάφνη Καλογεροπούλου

Μαγδαληνές χωρίς υπέρμαχο
Συγγραφέας: ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΑΦΝΗ
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 978-960-04-4723-1
ΣΕΛ.: 432
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Βάρος: 461.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο

Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας.
Ένας παράλληλος κόσμος, όχι και τόσο μακρινός από τον δικό μας.
Ωστόσο, απροσπέλαστος, μια και τα χωρίσματα στην αίθουσα του επισκεπτηρίου σταματούν κάθε ανθρώπινο άγγιγμα.
Δύο γυναίκες βρίσκονται αντίκρυ η μία στην άλλη, με το τζάμι να τις χωρίζει όχι μόνο μερικά εκατοστά, αλλά δεκαέξι ολόκληρα χρόνια.
Θα μπορέσουν να αντέξουν την ενδοψυχική τους πάλη ή θα φτάσουν στη συντριβή;
Ένα ρομαντικό όσο και ανατρεπτικό μυθιστόρημα για τις κρατούμενες του Ελαιώνα Θηβών, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις ψυχικές τους διεργασίες μπροστά στο φαινόμενο του ιδρυματισμού και του κοινωνικού ρατσισμού.





Η Δάφνη Καλογεροπούλου είναι απόφοιτος ψυχολογίας του Deree College, summa cum laude, με πρακτική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Tο πρώτο της βιβλίο με τίτλο Εμπιστεύσου κυκλοφόρησε το 2007 από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος. Το 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτης-Διάττων η συλλογή διηγημάτων της Απεικάσματα, τα οποία είχαν προηγουμένως δημοσιευθεί στην εφημερίδα Περισκόπηση. Το 2011 εκδόθηκε Το φαινόμενο της ψυχαλούδας, ένα μυθιστόρημα φαντασίας, από τις εκδόσεις Cosmoware.
Την ίδια χρονιά συμμετείχε με μια έρευνα κοινωνικής ψυχολογίας στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχολογίας, που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Το 2014 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της Κοίταξέ με για να δω ποια είμαι από τις εκδόσεις Κέδρος. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους συμμετείχε στη συγγραφή του λευκώματος Απολογισμός 2011-14 για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι συνεργάτις της εκπομπής x2 με τον Γιάννη Πολίτη στο κανάλι action 24.
Έχει λάβει τρία πανελλήνια βραβεία και μια ειδική διάκριση στον τομέα της τέχνης (1999, 2000, 2001, 2002), καθώς και πολλές διακρίσεις, όπως το βραβείο Κοραλίας Κροκοδείλου (2002, ACG). Το μυθιστόρημα Μαγδαληνές χωρίς υπέρμαχο αποτελεί το πέμπτο βιβλίο της.





Η παρουσίαση του βιβλίου σε συνεργασία με την ΒPW-Athens (Business Professional Women-Athens)

θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 8:30 στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Θα μιλήσουν οι: Πηνελόπη Γαβρά δημοσιογράφος, Γιάννης Πολίτης δημοσιογράφος και Σπύρος Σίγμα συγγραφέας.

Στο μουσικό πρόγραμμα οι: Τατιάνα Παπαγεωργίου σολίστ-μουσικολόγος & Φάνης Μαρατσίνος τραγουδιστής-μουσικός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου