Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Ο στόχος” του Παναγιώτη Δεληγιάννη

Το βιβλίο συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία το φανταστικό με το πραγματικό στοιχείο. Και κάπου εκεί σε κάνει να μπερδεύεσαι και να λες τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο. Ο Ιταλός Βίτο έρχεται στην Ελλάδα μαζί με τη νέα του συνεργάτιδα, και συγκεκριμένα στην Αθήνα για να εξερευνήσουν την περιοχή Τατόι και τα ανάκτορα των βασιλέων.
Η εξαφάνιση όμως της συνεργάτιδάς του θα τον βάλει να τρέχει να λύσει ένα μυστήριο σκοτεινό. Ποιος είναι ο στόχος; Τι σχέση έχει με τα βασιλικά ανάκτορα; Γιατί υπήρξαν τόσοι θάνατοι;
Σε κάποια σημεία η αγωνία χτυπάει κόκκινο και σε προκαλεί να βιαστεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα να τελειώσεις το βιβλίο, το οποίο όμως σε αφήνει πάνω σε πολλά ερωτηματικά που θα ήθελες να είχες λύσει. Η φαντασία, το σασπένς, οι ίντριγκες και οι σκοτεινές δυνάμεις σε γοητεύουν και σε βάζουν στο ρυθμό που προσπαθεί ο συγγραφέας να προσδώσει μέσα της ιστορίας.
Για πρώτο βιβλίο είναι μία εξαιρετική συγγραφική επιλογή, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον. Σίγουρα θα συναρπάσει τους αναγνώστες του και ελπίζω σύντομα να βγει η συνέχεια του βιβλίου για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο τέλος της ιστορίας.
Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου