Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Άγριες θάλασσες” της Τέσυς Μπάιλα

Ο καπετάν Μιλτιάδης μετά από ένα συμβάν θα αναγκαστεί να φυγαδευτεί από το νησί του για να γλιτώσει τα επακόλουθα της αγέρωχης στάσης του. Στην Κύπρο θα γνωρίσει τον Πάρις και θα ενταχθεί μαζί με τον καΐκι του “Ευαγγελίστρια” στο δυναμικό της καταστολής του εχθρού και της φυγάδευσης Άγγλων και Ελλήνων.
Ο τίτλος προϊδεάζει κάθε αναγνώστη για το τι θα διαβάσει. Η πείνα, η κακουχία, η ανέχεια και το βαρύ θανατικό πλήττουν για ακόμα μία φορά την Ελλάδα. Ο πόλεμος με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς έρχεται πάλι να δοκιμάσει τον ελληνικό λαό.
Με μεγάλο σθένος θα καταφέρει να σώσει πολλούς ανθρώπους και να γίνει ένας αφανής ήρωας της ιστορίας. Ποτέ δε θα θελήσει να μιλήσει για τον ρόλο του στον αγώνα.
Το βιβλίο είναι άκρως συγκινητικό και σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις πράγματα και γεγονότα μέσω της εξιστόρισης των γεγονότων και του ημερολόγιου του. Φυσικά δεν μπορεί να λείψει η πατριωτική υπερηφάνεια και ένας έρωτας που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και ανάγκη στον ήρωα για να ζήσει σε μία απελευθερωμένη Ελλάδα. Διαβάζοντάς το βγήκα πιο “σοφή” και γνώρισα τον χαρακτήρα ενός ανιδιοτελή ανθρώπου που το μόνο που ήθελε ήταν τη λευτεριά χωρίς τυμπανοκρουσίες και τιμές. Σίγουρα πιστεύω πως όλοι μας οφείλουμε να διαβάζουμε τέτοια βιβλία και να κοσμούν τη βιβλιοθήκη μας όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές για να μη χαθεί η συνεισφορά αυτών των ανθρώπων και η τιμή που οφείλουμε, εμείς οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας, να αποδώσουμε σε όλους αυτούς τους αφανείς ΗΡΩΕΣ!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου