Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Ο θρόνος της ευτυχίας” της Δήμητρας Μανθεάκη

Πόσο μπορεί ενα παραμύθι να επηρεάσει ένα κορίτσι; Η ζωή της Μελίνας γίνεται άνω – κάτω μετά τον ξαφνικό χαμό της οικογένειάς της.

Σε ένα σπίτι ανάδοχων γονέων θα γνωρίσει δύο αδερφικούς φίλους, την Τζοάνα και τον Ράιαν. Η κακοποίηση της Τζοάνα θα αναγκάσει τα παιδιά να το σκάσουν. Όμως μερικές συγκυρίες θα γίνουν οι αιτίες να χαθούν μεταξύ τους τα τρία αυτά παιδιά.
Ο χρυσός θρόνος γίνεται ο στόχος της Μελίνας και θα τα καταφέρει εκπληρώνοντας τα όνειρά της μέσα σε μικρή ηλικία. Αλλά μία σκευωρία θα καταφέρει να γκρεμίσει ό,τι έχτισε κομμάτι – κομμάτι με πολύ κόπο και θυσία.
Η φιλία και ο έρωτας είναι σημαντικά κομμάτια της δομής της ιστορίας, τα οποία βλέπουμε πόσο δύσκολα είναι να τα βρει κάποιος αλλά όταν τα βρίσκει οφείλει να κάνει τα πάντα για να τα κερδίσει. Και κάπου εκεί η συγγραφέας μας δείχνει πως τα υλικά αγαθά είναι φλούδες ελπίδες χωρίς συναίσθημα και αξία αν κοντά σου έχεις αυτούς που σε στηρίζουν και είναι πάντα εκεί για εσένα. Άλλωστε ο χρυσός θρόνος των παραμυθιών δεν είναι άλλο από αξίες που μας κάνουν χαρούμενους και ευτυχισμένους και σίγουρα αυτά δεν ανήκουν στον υλικό και σκληρό κόσμο.
Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου