Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Μαμά μην πας στη δουλειά!” της Θάλειας Κουνούνη

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της Θάλειας Κουνούνη στην παιδική λογοτεχνία! Πολλές φορές έκανα και εγώ αυτή την ερώτηση όταν ήμουν παιδί! Αλήθεια, απορώ υπάρχουν παιδιά που δεν λένε το ίδιο στη μαμά τους ή στον μπαμπά τους ή και στους δυο ταυτόχρονα; Όσο και αν το έψαξα πιστεύω πως κανένα παιδί δεν θέλει να “χάνει” χρόνο με τον γονιό του. Γιατί πολύ απλά όταν είμαστε παιδιά δεν μπορούμε να σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι να δουλεύουν οι γονείς για να μπορέσουν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα περισσότερα αγαθά μπορούν!
Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται άμεσα τα παιδιά και έμμεσα τους γονείς. Είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο για να δώσουν οι γονείς τη δυνατότητα στα παιδιά τους να κατανοήσουν για ποιο λόγο δουλεύουν. Και όλα αυτά, προσφέρονται μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου!
Έτσι και η μικρή Ευτυχία μέσω της μεγαλύτερής της αδερφής, τη Μαργαρίτα, θα βρει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις της και στα πείσματά της. Και όλα αυτά μέσα από το μικρό αλλά ουσιαστικό παράδειγμα των χελιδονιών.
Δεν σας λέω περισσότερα!!! Σας αφήνω να το διαβάσετε και να μαγευτείτε από τη γοητεία της ιστορίας και των μηνυμάτων, των οποίων η συγγραφέας καλύπτει και προσφέρει απλόχερα στους αναγνώστες του βιβλίου της! Εύχομαι να ξαναβουτήξει στον κόσμο των μικρών μας φίλων και να μας προσφέρει ακόμα μία ιστορία με εξαιρετικά διδάγματα! Εμένα με μάγεψε!!! Εσάς;;; Θα σας πω ένα μυστικό... αλλά μην το φωνάξετε! Το παιδί σας θα ξετρελαθεί και σας παρακαλάει να πάτε στη δουλειά και όταν γυρίσετε θα σας προσφέρει τη μεγαλύτερη αγκαλιά του!!! Αλλά σςςς... είναι μυστικό!!!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου