Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ρόζα ο ροζ δράκος” της Μαρίας Καλτσή

Ποιος ότι και οι δράκοι δεν έχουν τις διακρίσεις τους; Έτσι, όταν θα γεννηθεί η μικρή Ρόζα θα βιώσει σε όλο της το είναι την απογοήτευση και το bullying γιατί απλώς γεννήθηκε με ροζ χρώμα δέρματος...
Το βιβλίο μας μιλάει για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή της που οφείλουμε όλοι μας να έχουμε προς τον συνάνθρωπό μας, το bullying, τη προσφορά, τη μάχη που πρέπει να δίνουμε μέχρι τέλους.
Οι αξίες που περιγράφονται στο βιβλίο είναι αυτές που οι γονείς θα έπρεπε να προσφέρουν στα παιδιά τους. Ακόμα και τα διδάγματα, που μας προσφέρει απλόχερα η συγγραφέας, της γονικής ασφάλειας και αγάπης, η εμπιστοσύνη, η οποία χτίζεται λιθαράκι λιθαράκι και η σπουδαιότητα της συζήτησης είναι τα πράγματα που μας κάνουν καλύτερους.
Και μόνο για αυτά που προανέφερα οφείλουμε να διαβάσουμε το βιβλίο! Δεν είναι ένα βιβλίο αμιγώς παιδικό αλλά διαβάζεται άνετα και από τους μεγάλους. Ίσως θα έπρεπε να διαβαστεί κυρίως από τους ενήλικες για να καταλάβουμε όλοι μας ποια είναι τα σημαντικά κομμάτια που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας! Επομένως είναι από τα βιβλία που αξίζουν να μπουν στη λίστα μας!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου