Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Όσα δεν τόλμησα να ονειρευτώ” της Θεώνης Μπριλή

Στη ζωή μας όλοι κάνουμε όνειρα, όνειρα που άλλοτε πραγματοποιούνται και άλλοτε όχι. Αλλά τι γίνεται όταν οι συνθήκες της ζωής σου είναι τέτοιες που μαθαίνεις από μικρή ηλικία πως δεν αξίζεις να ονειρευτείς; Τι τραγικό να μεγαλώνεις σε ένα περιβάλλον, από το οποίο δεν μπόρεσες να πάρεις αγάπη και μία τρυφερή αγκαλιά ακόμα και όταν είσαι παιδί;
Η Θάλεια μεγαλώνει χωρίς στοργή και αγάπη και αυτό έχει αντίκτυπο και στη μετέπειτα ζωή της. Μαθαίνει να είναι επιφυλακτική με τους ανθρώπους και κυρίως όταν αυτοί είναι γένος αρσενικού. Στην εταιρεία που εργάζεται θα γίνει το δεξί χέρι του Φίλιππου, με τον οποίο θα αναπτυχθεί μία σχέση φιλική εκτός από την επαγγελματική. Η Θάλεια δεν ζητάει γάμους και δεσμεύσεις ούτε αναζητάει και ιππότες ή πρίγκιπες. Από την άλλη ο Φίλιππος αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα. Και μία μαγική στιγμή θα είναι αρκετή για να έρθουν κοντά αυτοί οι δύο άνθρωποι. Η ερωτική έλξη θα τους ενώσει αλλά η ζωή τους θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα.
Η φιλία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία. Η Μάρθα θα της σταθεί σαν την αδερφή που δεν έχει, η οποία είναι δίπλα της κάθε στιγμή και με τη στήριξή της της δείχνει τα σφάλματά της και τις ανασφάλειές της. Δίπλα της θα σταθεί και ο Αργύρης, το έτερον ήμισυ της Μάρθας, ο οποίος είναι καυστικός και ειλικρινής, προτέρημα για έναν άνθρωπο.
Το “σπίρτο”, όπως χαιδευτικά αποκαλεί τη Θάλεια ο Φίλιππος θα βάλει φωτιά στη ζωή του και θα του κάψει την καρδιά του.
Μία ιστορία αγάπης έρχεται να παρασύρει τους αναγνώστες και να τους δείξει πόσο σημαντικό είναι να νοιώθουμε πλήρης και ερωτευμένοι αλλά και να αφεθούμε σε μία σχέση. Η ιστορία ξεχειλίζει από αγάπη, πόθο, πάθος, έρωτα, φιλία, εμπιστοσύνη, άνευ όρων παράδοση και αλήθειες. Μεθυστικό και αγαπησιάρικο ταυτόχρονα που ζηλεύεις και ονειρεύεσαι τον ιππότη που θα έρθει καβάλα στο άλογό του και θα σε ταξιδέψει σε έναν κόσμο ονειρικά πλασμένο. Και κάπου εκεί η συγγραφέας μας κλείνει το μάτι και μας λέει πως ναι αξίζει και πρέπει να τολμάμε να ονειρευόμαστε!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου