Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Η μαμά μου η καροτσάτη” της Τάνιας Ιωακειμίδου

Ένα από τα πιο συγκινητικά βιβλία. Το θέμα της αναπηρίας θίγεται με εξαιρετική λεπτότητα από τη συγγραφέα και μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος αν βρεθεί ξαφνικά με οποιαδήποτε μορφή της.
Ακόμα καταφέρνει να περάσει μέσα από την ιστορία τον τρόπο, με τον οποίο οφείλουμε να φερόμαστε στα παιδιά μας και πως να τους δείξουμε πως το διαφορετικό δεν είναι απαραίτητα κάτι άσχημο και κακό. Άλλωστε όταν υπάρχει αγάπη και πίστη όλα μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Τέλος, δεν πρέπει να αφήσουμε οτιδήποτε βιώνουμε να μας καταβάλει αρνητικά. Χρειάζεται υπομονή, θέληση και επιμονή!
Είναι μερικά από τα μαθήματα ζωής που πολύς κόσμος αγνοεί. Τίποτα δεν είναι ονειρικά πλασμένο και τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει που να μας κάνει να πιστέψουμε πως δεν μπορούμε να το καταφέρουμε.
Διδακτικό, εναλλακτικό, αγαπησιάρικο και συγκινητικό μέσα από τα μάτια μιας μαμάς και ενός παιδιού που κατάλαβε πως τίποτα δεν άλλαξε στη ζωή του. Πάντα θα βρίσκονται οι λύσεις για να καταφέρουμε αυτό που επιθυμούμε! Σίγουρα από τα βιβλία που αξίζει κάθε ενήλικος να κάνει δώρο σε ένα παιδί! Πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα και εύχομαι και το επόμενο βιβλίο της να μας συγκινήσει και να μιλήσει στις καρδιές μας όπως και αυτό!!!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου