Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Η μαγεμένη ευχή” του Παναγιώτη Δημητρόπουλου

Αλήθεια μπορεί μία ευχή να είναι μαγεμένη; Και ποια είναι αυτή;
Η μικρή Νεφέλη ζει στην Παραγκούπολη και θέλει να αλλάξει η ζωή της και να γίνει πριγκίπισσα. Βαρέθηκε την φτώχεια, την ανέχεια και να μην έχει τους γονείς της τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων.
Ως δια μαγείας, μεταφέρεται σε ένα δάσος, όπου ζουν δύο νεράιδες, η Πανδώρα και η Σοφία. Και κάπως έτσι η ευχή της πραγματοποιείται και ζει σε ένα πανέμορφο παλάτι με πολλά ρούχα και κοσμήματα.
Δυστυχώς όμως γρήγορα θα βαρεθεί γιατί της λείπουν οι γονείς της. Και έτσι όλα στη ζωή της ανατρέπονται και έρχεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της εαυτό. Εκεί θα καταλάβει τι είναι σημαντικό και τί όχι. Άλλωστε όπως λένε μόνο όταν χάσουμε αυτό που μας γεμίζει καταλαβαίνουμε την αξία του!
Πολλά και σπουδαία τα μηνύματα που θέλει ο συγγραφέας να μας δώσει μέσα από την ιστορία της μικρής Νεφέλης. Τα ονόματα των νεράιδων είναι αλληγορικά. Οι ευχές που γίνονται αληθινές επίσης καθώς και τις επιπτώσεις που έχουν στη ζωή μας όταν θελήσουμε να έχουμε κάτι που δεν έχουμε. Τέλος, το μάθημα που παίρνει η μικρή μας ηρωίδα σπουδαίο! Να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε όταν αυτό που μας αγκαλιάζει στη ζωή είναι η αγάπη. Ο πλούτος μπροστά στην αληθινή αγάπη είναι μηδενικός και χωρίς καμία αξία. Άλλωστε ο υλισμός δεν μπορεί να συγκριθεί με τα συναισθήματα και την πληρότητα που ζούμε όταν έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας αγαπάνε και παλεύουν για να είμαστε ευτυχισμένοι!
Αν μου ζητούσαν να διαλέξω ένα βιβλίο για τους μικρούς μας αναγνώστες με σκοπό την έννοια της αγάπης και του υλικού πλουτισμού τότε θα επέλεγα το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο μπορεί να διαβαστεί και από μικρά και από μεγάλα παιδιά! Βουτήξτε λοιπόν στις σελίδες του βιβλίου και γνωρίστε έναν άλλον κόσμο, αληθινό και ουσιαστικό, ο οποίος βασίζεται μόνο στη στοργή, στην αγάπη και στη δοτικότητα!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου