Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Η Υφάντρα της Πόλης - Βασιλική Διαμαντή

Ένα δυνατό μυθιστόρημα που συνδυάζει με όμορφο τρόπο την ιστορία με τον μύθο.
Πρωταγωνιστές σε αυτήν την  ιστορία η Λυδία μια όμορφη μουσουλμάνα και ο Άγγελος, χριστιανός. Άραγε είναι τόσο δύσκολο να αγαπηθούν δυό άνθρωποι με άλλα πιστεύω; Μέχρι που μπορούν να φτάσουν για αυτόν τον έρωτα; Πόσες θυσίες πρέπει να γίνουν στο όνομα του έρωτα, αλλά και της αγάπης για την οικογένεια;
Πως μπορεί η Υφάντρα να κρατάει δέσμια την Λυδία και ποια η σχέση τους; Μπορεί ο έρωτας να στεριώσει ανάμεσα σε μυστικά;….
Αγάπησα πολύ την Λυδία και τον Άγγελο, τον αγώνα που έκαναν μέσα σε μια δύσκολη εποχή, ανάμεσα σε δυό πατρίδες, δυό ανθρώπους που αγάπησαν πολύ ο ένας τον άλλο, και προσπάθησαν να κρατήσουν ψηλά και πάνω από όλους αυτή την αγάπη. Μπορώ να καταλάβω και την ζήλια της Ευανθίας, της αδερφής του Άγγελου, μιας και αυτή δεν κατάφερε να ερωτευτεί ποτέ, όπως και την αγάπη της για τον Δημήτρη, που προσπάθησε ακόμη και με ψέματα και μισές αλήθειες να τον κρατήσει στην ζωή της.
Ένα βιβλίο γεμάτο μυστικά, διωγμούς,  θυσίες, ίντριγκες, ζήλια, πάθη και λάθη, απογοητεύσεις, αλλά και αφοσίωση, έρωτας, αγάπη, αποκαλύψεις που σε παρασέρνουν  από την αρχή του βιβλίου μέχρι το τέλος. Η συγγραφέας έχει συνθέσει μια ιστορία με αριστοτεχνικό τρόπο και γλώσσα που ρέει και σε μαγεύει κρατώντας σε  μέσα σε ένα μυστηριώδη ιστό, και σίγουρα είναι  ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσετε!!!
Θα τελειώσω με ένα απόσπασμα του βιβλίου που μου άρεσε πολύ:

« Άκου Ευανθία είναι λίγο πολύπλοκο αλλά θα προσπαθήσω…...  Είναι λοιπόν σαν να είναι ο επόμενος σου κρίκος στην αλυσίδα των ανθρώπινων ψυχών. Σαν να σου λείπει κάτι γιατί αυτή δεν είναι δίπλα σου. Είναι αυτό που θέλεις να αποκτήσεις στην ζωή. Πώς να σου το πω ρε Ευανθία. Είναι το κομμάτι που λείπει από την ζωή σου και η θέση του παραμένει κενή μέχρι να το βρεις. Που θα σε κάνει να μην νιώθεις μόνος. Που θέλεις να γραπωθείς πάνω της, να σκύψεις και να ακούσεις την ανάσα της, να κλάψεις και να γελάσεις μαζί της. Είναι ο άνθρωπος που θέλεις  να σ’ αγγίζει και να τον αγγίζεις. Που τον κοιτάς και λιώνεις  από την επιθυμία για ένα χάδι και για ένα φιλί.»…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου