Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Πώς μπορεί ένα Μπιπ να σου αλλάξει τη ζωή!” της Δώρας Δόριζα

Ο κύριος Μπιπ έφτασε πριν 4 χρόνια στο κλειστό γυμναστήριο πινγκ πονγκ μιας μικρής πόλης. Οι αρμοδιότητές του είναι πάμπολλες. Από προπονητής μέχρι φύλακας. Μία μέρα εξαφανίζεται μυστηριωδώς και η αστυνομία καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο.
Ποιος είναι ο κύριος Μπιπ; Γιατί εξαφανίστηκε; Ποιος τον απήγαγε; Ποια είναι η Ζωή; Γιατί κανείς δεν τη συμπαθεί; Γιατί όλοι αρνούνται να της κάνουν παρέα;
Η ιστορία μας μιλάει για την τεχνολογία, το μέλλον, τη φιλία, το bullying, τις κλίκες και την οικογένεια. Με έξυπνο και “μελλοντικό” τρόπο, η συγγραφέας καταφέρνει να μαγνητίσει τα παιδιά στην τεχνολογία, στις ευχέρειες που μας προσφέρει αυτή και στα προβλήματα του παιδιού στο εξωσχολικό περιβάλλον.
Ο αθλητισμός προάγει το σώμα και το πνεύμα και αυτό το περνάει με αριστουργηματικό τρόπο η Δώρα Δόριζα μέσω της ιστορίας της.
Το βιβλίο ανήκει στη σειρά «Στα βαθιά...», η οποία αφορά παιδιά που έχουν αποκτήσει μία αρκετά καλή ευχέρεια στην ανάγνωση. Τα βιβλία της σειράς είναι χωρισμένα σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο, τα παιδιά βουτάνε στις 2.000 λεύγες, απολαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο κείμενα με 2.000 λέξεις και πλούσια εικονογράφηση, όπως συμβαίνει και σε αυτό το βιβλίο. Στο δεύτερο επίπεδο έχουμε τις 4.000 λεύγες με πιο πλούσιο λεξιλόγιο, άρα και μία μεγαλύτερη αναγνωστική δυνατότητα από τους μικρούς μας φίλους.
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μία ιστορία που κάθε παιδί θα αγαπήσει, θα μάθει, ίσως, νέες λέξεις και θα διδαχθεί την ευγενής άμιλλα και τη σωστή συμπεριφορά προς τον συνάνθρωπό του! Όλα αυτά τα στοιχεία είναι που θα οδηγήσουν το παιδί – αναγνώστη να αποκτήσει την ωριμότητα που χρειάζεται και να ερωτευτεί την ελληνική γλώσσα!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου