Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Ταξίδι στο Βασίλειο της Φαντασίας” του Geronimo Stilton

Ο Geronimo Stilton είναι ο διευθυντής της εφημερίδας “Ηχώ των τρωκτικών”. Μία επίσκεψή του στη σοφίτα θα τον βρει προ εκπλήξεως. Ένα κουτί θα τον οδηγήσει σε έναν άλλο κόσμο, στο Βασίλειο της Φαντασίας.
Εκεί θα γνωρίσει δράκους, νεράιδες, μάγισσες, ξωτικά, νάνους και άλλα φανταστικά πλάσματα. Αλλά το κυριότερο είναι ότι θα χρειαστεί να περάσει από κινδύνους, επικίνδυνα μονοπάτια, γρίφους και πολλά άλλα μέχρι να βρεθεί στο Βασίλειο των Νεράιδων προκειμένου να σώσει τόσο τη Βασίλισσά τους όσο και το Βασίλειο όλο.
Η ιστορία που ξετυλίγεται πέραν της φαντασίας αποτελείται και από πολλές γνώσεις. Μύθοι ξεδιπλώνονται σε κάθε Βασίλειο, ξεκινώντας από αυτόν της αράχνης, ο οποίος μας μεταφέρει στην αρχαία Ελλάδα.
Εκτός από γνώσεις, προσφέρει και πολλά μηνύματα στους αναγνώστες – αποδέκτες της. Η συλλογική προσπάθεια, η αγάπη, η τόλμη, η αυτοπεποίθηση, ο αλτρουισμός, η ταπεινότητα, η ευτυχία, η φιλία, η προσφορά, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη είναι μερικά από αυτά που θα συναντήσουμε σελίδα – σελίδα στην ιστορία του βιβλίου.
Η εικονογράφηση είναι ένα από τα σημαντικά κομμάτια του βιβλίου. Οι εικόνες κατακλύζουν τις σελίδες με την έντονα χρωματική παλέτα του να κατακτά τις καρδιές των μικρών μας φίλων. Ο συνδυασμός εικόνων και κειμένου είναι άρτια συνυφασμένος μεταξύ τους. Η παιχνιδιάρικη γραφή άλλοτε να ανεβαίνει και άλλοτε να κατεβαίνει αλλά και να γίνεται πλάγια ορισμένες φορές προκαλούν έκπληξη και ενδιαφέρον στα παιδιά.
Στο τέλος του βιβλίου, θα βρούμε πληροφορίες, όπως λέξεις, πρόσωπα και γεγονότα, που κατακτούν και αυτές με τη σειρά τους τον ενδιαφέρον τους προσφέροντάς τους και τις απαιτούμενες γνώσεις. Δηλαδή ότι είναι απαραίτητο να βρει κανείς σε κάθε παιδικό βιβλίο.
Το ταξίδι της φαντασίας ξεκίνησε. Προσδεθείτε και αφεθείτε στη διαδρομή του! Και όπως μας λέει στη σελίδα 313: «Ο καθένας πρέπει να έχει θάρρος και να τολμά να πετάξει. Μιλώντας για τις επιθυμίες και τα ιδανικά σου με τα πρόσωπα που αγαπάς, θα ανακαλύψεις ότι μαζί μπορείτε να πραγματοποιήσετε υπέροχα όνειρα και να φτιάξετε έναν πολύ καλύτερο κόσμο, γεμάτο αγάπη και ειρήνη για όλους!»






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου