Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Μπέτση, η μικρή μάγισσα – σεφ: Υπέροχα αηδιαστικό!” της Χριστίνας Ανδρέου


«Η μαγεία θέλει χάρη,
φαντασία και μπαχάρι,
θάρρος, πείσμα, τσαχπινιά
και καθόλου τεμπελιά!»
μας τονίζει η μαγισσούλα Μπέτση.
Ποια είναι η Μπέτση;
Μα, φυσικά, η μικρή μάγισσα – σεφ.
Τι θέλει να φτιάξει;
Καυτή Δρακοανάσα!
Για ποιον λόγο θέλει να δημιουργήσει αυτό το σπάνιο πιάτο;
Για να κερδίσει στον διαγωνισμό!
Ποιο συστατικό της λείπει;
Το θρυλικό τσίλι!
Θα καταφέρει να το βρει;
Αυτό θα το μάθετε μόνο αν διαβάσετε το βιβλίο!
Πρόκειται για ένα όμορφο παιδικό βιβλίο, το οποίο όπως μαθαίνουμε στην αρχή είναι ένα διαδραστικό βιβλίο. Κάποιοι θα αναρωτηθούν τι είναι αυτό. Κατεβάζοντας μία εφαρμογή από το Google μπορούν να έχουν μία δημιουργική, δωρεάν, δραστηριότητα διαπαιδαγώγησης στον ελεύθερο χρόνο του παιδιού. Για παράδειγμα, αν το παιδί αγγίξει πάνω στην οθόνη ένα σύννεφο, αυτό μπορεί να αρχίσει να ρίχνει βροχή. Φυσικά, δεν είναι το μόνο αλλά πολλές ακόμα εκπλήξεις θα συναντήσουν οι μικροί μας φίλοι και αναγνώστες!
Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τι θέλει η συγγραφέας να αποκομίσουμε από την ιστορία της. Τα βασικότερα είναι ότι πρέπει να αγαπάμε αυτό που κάνουμε, να έχουμε πείσμα –άρα υπομονή και επιμονή– και εννοείται ότι πάντα πρέπει να δουλεύουμε για να πετύχουμε. Η οκνηρία θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα και θα χαθεί η ουσία της προσπάθειας και των στόχων μας.
Η γραφή της συγγραφέως αποκτά ρίμα και γίνεται ένας ακόμα λόγος να διαβαστεί, να διασκεδάσει τα παιδιά και να τα διδάξει όλες τις αξίες που προανέφερα.
Η εικονογράφηση είναι από τις καλύτερες που έχω πετύχει σε παιδικά βιβλία. Τα χρώματα είναι ζωντανά, αποτελούν μία πανδαισία χρωμάτων και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών!
Ο συνδυασμός κειμένου και εικόνων απογειώνουν το αποτέλεσμα και το καθιστούν ως ένα από τα πιο όμορφα βιβλία, το οποίο συνδυάζει μηνύματα και παιχνίδι! Δηλαδή ό,τι επιθυμεί πάντα η ψυχή ενός παιδιού!





Βασιλική Διαμάντη 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου