Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Ταξίδι στο Βασίλειο της Φαντασίας 4. Η Συντροφιά των Ασημένιων Δράκων” του Geronimo Stilton


Ο Τζερόνιμο, ο Μουντζούρης, η Άλις –πριγκίπισσα των Ασημένιων Δράκων–,ο Δράκος του Ουράνιου Τόξου, η Σπίθα, η Πασχαλίτσα, η Φρουλατρούλα και ο Βελανίδης ο Βασιλιάς των Ελφ καλούνται να γίνουν η Συντροφιά των Ασημένιων Δράκων που όλοι μαζί θα σώσουν το τελευταίο αυγό δράκου.
Ποιος έκλεψε το τελευταίο αυγό δράκου και γιατί; Γιατί είναι τόσο σημαντική η προστασία του; Η Άλις θα καταφέρει να παραμείνει η πριγκίπισσα των Ασημένιων Δράκων; Ο Τζερόνιμο θα φτάσει στη λύση του μυστηρίου; Τι περιπέτεια θα ζήσει; Ποιες είναι οι βοήθειες που θα λάβει από τις επτά νύμφες;
Μετά το τέλος της περιπέτειας ακολουθεί η Δρακολογία του Μουντζούρη, μία ιστορία αφιερωμένη στον Τζερόνιο Στίλτον με το γνωστό μπρίο του μοναδικού Μουντζούρη!
Με σύνθημα: ΑΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! ξεκινά ένα νέο ταξίδι ξεκινά. Μία νέα συντροφιά, η Συντροφιά των Ασημένιων Δράκων, έρχεται να μας συναρπάσει και να μας διδάξει.
Και αυτή τη φορά τα μηνύματα που περνάει ο συγγραφέας, Geronimo Stilton, δεν είναι ούτε λίγα ούτε χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Μερικά από αυτά είναι η αυτοθυσία, η διάκριση του σωστού και του λάθους, η αποκάλυψη μόνο της αλήθειας και η αποφυγή των ψεμάτων, η συνεργασία και η ενότητα, η σιωπή, η σκέψη, η αυτοσυγκέντρωση, η πίστη, το θάρρος, η αντιμετώπιση των φόβων μας, η εξάλειψη του φθόνου, της ζήλιας και της οργής, η αναζήτηση της ευτυχίας, η μοναδικότητα του χαρακτήρας μας και να μπορούμε να λειτουργούμε με σωστό προσανατολισμό για να μη χαθούμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά.
Για να καταφέρουμε όμως όλα αυτά πρέπει να παλέψουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό, να προσπεράσουμε τις σκέψεις που μας “βλάπτουν”, να δούμε τη ζωή υπό ένα άλλο πρίσμα και γίνουμε πιο δυνατοί μέσα από τα γεγονότα της ζωής μας. Αυτό ακριβώς κάνει συνεχώς ο Τζερόνιμο. Υπερπηδά τα προβλήματα, διακατέχεται από ευγένεια, προσπαθεί να γίνει καλύτερος και προσφέρει τον εαυτό του για το κοινό καλό! Αν μπορούμε να το κάνουμε και εμείς θα γίνουμε οι συνάνθρωποι και οι πολίτες που θα οδηγήσουμε τον κόσμο σε ένα καλύτερο αύριο.
Η εικονογράφηση και η περίεργη γραμματοσειρά που εφαρμόζεται μέσα στο κείμενο για ακόμα μία φορά κεντρίζουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών και κατατάσσουν αυτή τη σειρά βιβλίων ως την καλύτερη που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Τα ταξίδια περιλαμβάνουν εκτός των μηνυμάτων και των θεμάτων που ξεδιπλώνουν και μία μοναδική περιπέτεια που σε μεταφέρει σε τόπους μακρινούς, περίεργους και γεμάτους φαντασία! Περιηγηθείτε και εσείς στις σελίδες και στην περιπέτεια και γνωρίστε την τέταρτη συντροφιά σε ένα ταξίδι γεμάτο κέφι, γέλιο, φαντασία και έμπνευση!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου