Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Η χελώνα και ο λαγός αλλιώς...” της Βούλας Γιαγκάζογλου – Παπούδα


Μία χελώνα συναντά στον δρόμο της έναν λαγό. Ο λαγός είναι καλογυμνασμένος και κατευθείαν μία ιδέα ξεπηδά από το μυαλό της. Δεν χάνει χρόνο και του ζητάει να αγωνιστούν αρχικά στο τρέξιμο.
Ο λαγός τα χάνει καθώς και τα άλλα ζώα και αρχίζουν να την περιγελούν. Στην αρχή πείθεται ο λαγός και ξεκινά έναν αγώνα δρόμου. Φυσικά ο νικητής είναι ο λαγός.
Τι θα γίνει όταν η χελώνα θα ζητάει κάθε μέρα από τον λαγό να κάνουν αγώνα και μάλιστα να μεγαλώνουν την απόσταση; Τι θα γίνει όταν θα ζητήσει να έχουν και άλματα στη διαδρομή; Για ποιον λόγο η μικρή χελώνα ζητάει αυτά τα παράλογα πράγματα από τον λαγό; Τι θέλει να καταφέρει;
Ο Αίσωπος μπορεί να έγραψε κάποτε έναν μύθο όπου η χελώνα νικά τον λαγό αλλά αυτό μόνο στα παραμύθια. Στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα είναι πασιφανές. Άλλωστε η χελώνα είναι ένα αργοκίνητο ζώο και ο λαγός γρήγορος.
Μέσα από αυτό το γλυκό παραμύθι θα συναντήσουμε διδάγματα αλλά χωρίς διδαχτισμούς. Μερικά από αυτά είναι η επιμονή, η προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι και οι στόχοι που πρέπει να θέτουμε για να αποδείξουμε στον ίδιο μας τον εαυτό ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αρκεί να το θέλουμε ουσιαστικά.
Εντός του βιβλίου θα βρείτε τον QR CODE με τον οποίο θα μπορέσουν οι μικροί μας αναγνώστες να ακούσουν δωρεάν το παραμύθι και τα τραγούδια που περιλαμβάνονται. Επίσης, η εικονογράφηση είναι δια χειρός Ζωής Χωριατέλλη και η χρωματική της παλέτα μαγεύει τους αναγνώστες της ιστορίας. Κάθε ζωγραφιά κεντρίζει το μάτι των παιδιών και μικροί και μεγάλοι αποκομίζουν συναισθήματα και μηνύματα που μέσα από τον τόσο ιδιαίτερο λόγο της και τη λιτή αλλά ουσιαστική της γραφή η συγγραφέας Βούλα Γιαγκάζογλου – Παπούδα αποτυπώνει στις σελίδες της ιστορίας της! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου