Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι” του Παναγιώτη Δημητρόπουλου

Η μικρή Αγνή σιχαίνεται τα φρούτα και τα λαχανικά. Αντιθέτως, λατρεύει τα γλυκά, τις σοκολάτες και τα πατατάκια. Αρνείται πεισματικά να φάει τις σωστές και υγιεινές τροφές, οι οποίες θα τη βοηθήσουν να αποκτήσει δύναμη, αντοχή και υγεία. Οι γονείς καθημερινά γκρινιάζουν για τις διατροφικές της επιλογές. Ακόμα και ο παππούς της, τον οποίο υπεραγαπά προσπαθεί να τη μεταπείσει αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η Αγνή πιστεύει ότι αυτή ξέρει καλύτερα τι πρέπει να τρώει.
Τι επιπτώσεις θα έχει στην υγεία της η διατροφή της, η οποία στηρίζεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου στις σοκολάτες, τις βάφλες, τα κέικ και τα πατατάκια; Θα καταλάβει το λάθος της; Ποιο είναι το χρυσαφένιο κουκούτσι; Γιατί τα φρούτα επαναστατούν;
Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα απαντηθούν διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Πριν ξεκινήσει η ιστορία της μικρής Αγνής, ειδικοί γιατροί μιλάνε για το πρόβλημα της παχυσαρκίας, της μεσογειακής διατροφής και των ωφελειών που παρέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά στην υγεία μας.
Τα θέματα, τα οποία θίγονται είναι η παχυσαρκία, η σωστή διατροφή, η απώλεια και ο σωστός τρόπος για να κατανοήσουν τα παιδιά της σπουδαιότητας να ακολουθούν τη διατροφική πυραμίδα. Η εικονογράφηση δίνει ένα άρτιο αποτέλεσμα στο κείμενο και οι πολύχρωμοι χαρακτήρες σε συνδυασμό με τα ευφάνταστα ονόματα των φρούτων που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας μαγεύουν τους μικρούς μας αναγνώστες. Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στον συγγραφέα όσο και στην εικονογράφο για την εξαιρετική τους δουλειά και συνεργασία αλλά και στις εκδόσεις για την άψογη και πολυτελή έκδοση που προσφέρει για ακόμα μία φορά.
Εξαιρετική επιλογή για δώρο σε ένα παιδί που αρνείται να τραφεί σωστά ή σε κάποιο άλλο για να το επιβραβεύσουμε για την επιλογή της σωστής διατροφής του και να επικροτήσουμε την προσπάθειά του. Για όποιον από αυτούς τους λόγους το κάνουμε είναι σημαντικό! Καθώς εκτός της άσκησης, πνευματικής και σωματικής, σημαίνοντα λόγο παίζει και η υγιεινή διατροφή.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου