Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Η μπουγάδα του Άι – Βασίλη” της Ιωάννας Κυρίτση – Τζιώτη

Οι μέρες περνάνε. Απόμειναν μόνο έξι ημέρες μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Άγιος Βασίλης πρέπει να φορέσει την κατακόκκινη στολή του. Μόνο που ανακαλύπτει έναν σκούρο λεκέ στη γούνα του μανικιού του. Πρέπει οπωσδήποτε να την πλύνει! Γι' αυτό θα τη βάλει στο πλυντήριο. Μόνο που βγάζοντάς τη θα ανακαλύψει ότι η στολή του συρρικνώθηκε... Κάτι πρέπει να κάνει. Δε γίνεται να χαθεί η μέρα αναμονής και προσμονής τόσων παιδιών εξαιτίας της στολής του. Αποφασίζει λοιπόν να γράψει και να στείλει πέντε γράμματα, τα οποία θα πάνε στις πέντε ηπείρους της γης. Αλλά ο χρόνος περνάει και τα ρούχα που ζητάει από τα παιδιά δεν έρχονται.
Τελικά τι θα γίνει; Θα τους στείλουν πέντε παιδιά τα ρούχα που τους ζητάει; Θα καταφέρει να δώσει τα δώρα στα παιδιά φέτος; Τα παιδιά θα πιστέψουν ότι τα γράμματα προέρχονται από τον Άγιο Βασίλη;
Πρόκειται για ένα βιβλίο που ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα. Η εικονογράφηση του είναι εξαιρετική και κάνει τον αναγνώστη να μαγεύεται και να μπαίνει στην ιστορία του βιβλίου. Θα τη χαρακτήριζα ως φωτεινή, πολύχρονη και ότι προκαλεί νοσταλγία στον αναγνώστη.
Τα μηνύματα που απορρέουν διαβάζοντας το βιβλίο πολλά. Η χαρά, η προσμονή, η ευτυχία, η αγάπη, η δοτικότητα, η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι μερικά από αυτά που γεννιούνται καθώς το παιδί γυρνάει σελίδα – σελίδα την ιστορία. Μαγεία, λάμψη και γιορτινή διάθεση κατακλύζει τους πάντες, μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα βιβλίο, το οποίο οφείλουν οι γονείς και όχι μόνο να το αγοράσουν και να το χαρίσουν στα παιδιά τους γεμίζοντάς τα με χαμόγελα και ζεστασιά!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου