Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

"The Frozen Banker Project" Αγάπη Μαργετίδη


ΑΓΑΠΗ ΜΑΡΓΕΤΙΔΗ
THE FROZEN BANKER PROJECT
Μια σουρεαλιστική προσέγγιση στη γαστρονομία
Σχέδια: Αλεξία Ευσταθοπούλου
Πρόλογος - Εικαστική επιμέλεια: Ίρις Κρητικού
Εισαγωγικό σημείωμα: Ελένη Ψυχούλη
Σελίδες: 312
Σχήμα: 16Χ24
Μαλακό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-735-8
Τιμή: 16,99 €

Καλλιεργώντας την ομορφιά καταμεσής μιας άναρχης πόλης, η Αγάπη συλλέγει μικρές αθηναϊκές ιστορίες καθημερινής τρέλας, γενναιόδωρα τραπεζώματα, εκλεκτές πρώτες ύλες και ευφραντικές τροφές με το ίδιο ανεξίτηλο πάθος.

Από τον πρόλογο της Ίριδας Κρητικού
Ένα βιβλίο που γράφτηκε σχεδόν κατά τύχη από ένα πρώην τραπεζικό στέλεχος που βρέθηκε άθελά του «στο ψυγείο», φράση που σηματοδοτεί το πάγωμα της επαγγελματικής δραστηριότητας λόγω δυσμένειας για κάποιο διάστημα, άλλοτε μεγάλο κι άλλοτε μικρότερο. Η έκδοση περιλαμβάνει πενήντα δύο κεφάλαια, γραμμένα βδομάδα βδομάδα για έναν ολόκληρο χρόνο, που στέλνονταν σε φίλους και άλλους «κατεψυγμένους» συναδέλφους ως μήνυμα αισιοδοξίας και ως αντίδοτο στην κατήφεια. Μικρές προσωπικές ιστορίες, κοσμοθεωρίες και πολλές ιδιαίτερες συνταγές μαγειρικής, μπλέκονται σε μια αφήγηση χωρίς λογοκρισία και μεταμορφώνονται σε μια λυτρωτική εξομολόγηση και ένα ενθύμιο των κύκλων της ζωής.

Άθελά της και εντελώς ασυνείδητα, η Frozen Banker άνοιξε ένα καινούριο, πρωτόγνωρο παράθυρο στη γαστρονομική γραφή, με τρόπο που δεν το έκανε κανείς πριν από εκείνη: αθώο, αυθόρμητο, άμεσο, σαν το βλέμμα ενός παιδιού που δεν έχει ακόμη δηλητηριαστεί από την έννοια της κριτικής, της σοβαροφάνειας, του πολιτικώς ορθού.
Ελένη Ψυχούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου