Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Το αυγό που ράγισε” της Εύης Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου

Η γιαγιά Ναυσικά είναι γνωστή για την επιτυχία της στο βάψιμο των αυγών. Τα άλλα αυγά θα τον χλευάσουν για τη μορφή του και το ράγισμά του. Αλλά ο εγγονός της γιαγιάς, ο Νικηφόρος θα βρει τη λύση στο πρόβλημα.
Τι θα γίνει όμως όταν φέτος ανάμεσα σε 36 αυγά ένα θα ραγίσει; Γιατί τα άλλα αυγά τον κοροϊδεύουν; Ποια λύση θα βρει ο Νικηφόρος;
Παίρνει μπρος ο εγγονός της και αρχίζει να το ζωγραφίζει. Έτσι, αυτό το αυγό θα ξεχωρίσει με την ομορφιά του και το σχέδιό του.
Πρόκειται για ένα βιβλίο όμορφο, με μηνύματα, συγκίνηση και το αίσθημα της αγάπης να κυριαρχεί σε κάθε λέξη. Το bullying που εφαρμόζουν στο άμοιρο αυγό μας παρομοιάζεται με αυτό των ανθρώπων. Έτσι στην ιστορία “παίρνει μέρος” και η Γιασμίν, ένα κοριτσάκι από τη Συρία. Οι θύμησες αυτές ωθούν το μικρό αγόρι να θελήσει να το ομορφύνει με τα χρώματα. Και κάπου εκεί ξεπηδά και η ανάμνηση από την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Προσωπικά, με συγκίνησε ιδιαιτέρως αυτό το βιβλίο και η τόση ευαίσθητη γραφή της συγγραφέως, Εύης Τσιτιρίδου – Χριστοφόρου. Προσπαθεί να δώσει γνώσεις και τρόπους σωστής συμπεριφοράς στους μικρούς μας αναγνώστες μέσα από μία όμορφη και συναισθηματική ιστορία, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αληθινή και να την έχει ζήσει το παιδί μας. Συγχαρητήρια και εύχομαι πάντα να καταφέρνει να μας μαγεύει μέσω των λέξεων της. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την εικονογράφο, Έφη Κοκκινάκη, η οποία κατάφερε να δώσει χρώμα και να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα πάνω στον καμβά της συγγραφέως!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου