Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Η περιπέτεια μιας λαμπάδας” της Πηνελόπης Μωραΐτου

Μία άσχημη και κίτρινη λαμπάδα δέχεται bullying από τις άλλες και όμορφες λαμπάδες. Όλες γνωρίζουν ποιοι θα τις αγοράσουν. Όλες θα αγοραστούν από σημαντικούς ανθρώπους του τόπου. Όταν όμως αυτή η μικρή λαμπάδα θα ξεστομίσει ότι επιθυμία της είναι να ανάψει στα Ιεροσόλυμα θα δεχθεί έναν σκληρό και ανελέητο πόλεμο από τις υπόλοιπες.
Τι θα γίνει τελικά με αυτή τη λαμπάδα; Θα την αγοράσουν; Θα βρεθεί στα Ιεροσόλυμα; Θα βάλει το λυχναράκι της μέσω του φιτιλιού που περιμένει να μεταμορφωθεί και να φωτίσει τον κόσμο;
Στο τέλος θα βρείτε κάποιες δραστηριότητες ζωγραφιάς και διαφορών που θα μαγνητίσουν τους μικρούς μας αναγνώστες!
Είναι, ίσως, το πιο όμορφο συναίσθημα να διαβάζεις ποιοτικά βιβλία, είτε αυτά ανήκουν στη λογοτεχνία ενηλίκων είτε στην παιδική. Και ένα από αυτά είναι και το συγκεκριμένο βιβλίο.
Τα μηνύματα που απορρέουν έχουν δυναμική. Η αγάπη θα αγγίζει την καρδιά μας. Θα μας δείξει τον εσφαλμένο τρόπο σκέψης και θα καταδείξει τη ζήλια, τον φθόνο, τον χλευασμό και της υπεροψία. Επίσης, η συγγραφέας μας επισημαίνει ότι οφείλουμε να αγαπάμε τον πλησίον μας και να κάνουμε όνειρα. Χωρίς όνειρα δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Η ελπίδα δεν χάνεται καθώς είναι αυτή που συντηρεί την ομορφιά της ψυχής μας και μας δίνει τη δύναμη να αντέξουμε και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.
Για ακόμα μία φορά θα μιλήσω για την εξαιρετική δουλειά της εικονογράφου Πέγκυς Φούρκα, η οποία ζωντανεύει το κείμενο με τον καμβά της και τη χρωματική παλέτα που χρησιμοποιεί! Τέλος, το αρκουδάκι, το οποίο στην καρδιά του έχει τον αριθμό των σελίδων είναι τόσο ευφάνταστο που με εξέπληξε! Διαβάστε το και είμαι σίγουρη ότι θα σας μαγέψει και εσάς, όπως ακριβώς συνέβη και με εμένα!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου