Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Το ομορφότερο Πάσχα του Αναστάση” του π. Γεώργιου Χριστοδούλου

Ποιο είναι το πιο όμορφο Πάσχα;
Η απάντηση θα είναι διαφορετική για τον καθένα.
Για τον Αναστάση, όμως, ξέρουμε. Το ομορφότερο Πάσχα για αυτόν είναι η συμμετοχή του στα μυστήρια της εκκλησίας και δίπλα στους ιερείς.
Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν αναφέρεται μόνο στην Κυριακή του Πάσχα αλλά σε όλη την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής με συνοπτικό, απλό και κατανοητό λόγο. Ο πατέρας Γεώργιος καταφέρνει να μυήσει το παιδί στη χριστιανοσύνη και να του μάθει τους “κανόνες” της. Στο τέλος, υπάρχει μία συνταγή, αυτή της Κυρά Σαρακοστής.
Αλήθεια, ξέρετε ποια είναι η Κυρά Σαρακοστή; Αν όχι, ήρθε η ώρα να τη γνωρίσετε! Αν πάλι την ξέρετε, δοκιμάστε να τη φτιάξετε και εσείς είτε σε χαρτόνι/χαρτί είτε φουρνιστή!
Ο π. Γεώργιος μας δείχνει μέσω της ιστορίας ότι η ταπείνωση και η μετάνοια είναι οι εναρκτήριοι παράγοντες για να βιώσουμε το Θεό μέσα μας. Ακόμα, μας δείχνει τα μονοπάτια και τα σκαλοπάτια που πρέπει να ανέβει ένας άνθρωπος για να βρεθεί κοντά του. Και αυτά δεν είναι άλλα από την εξομολόγηση, τη νηστεία, την εγκράτεια και την αληθινή αγάπη! Τέλος, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη Μεγάλη Εβδομάδα τοποθετώντας τον Αναστάση ως ενεργό βοηθό των ιερέων. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίσει και θα κατανοήσει περισσότερο το θείο και τον θεάνθρωπο που έδωσε την ίδια του τη ζωή για εμάς του ανθρώπους!
Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψω και να τονίσω την εξαιρετική δουλειά της εικονογράφου Πέγκυς Φούρκα. Πάντα καταφέρνει να ζωντανέψει το κείμενο μέσω των εικόνων που δημιουργεί!
Συγχαρητήρια αξίζουν και στο νέο εκδοτικό οίκο Έαρ, ο οποίος μας χαρίζει αξιόλογα βιβλία για τους μικρούς μας αναγνώστες και όχι μόνο!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου