Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Ένας κόκκινος Αυγούλης στην Ανάσταση” της Ιωάννας Σκαρλάτου

Κάθε Πάσχα οι νοικοκυρές βάφουν τα αυγά τους κόκκινα. Έτσι σε ένα χωριό η κυρία Σοφία θα βάψει 33 αυγά. Ο κόκκινος Αυγούλης, ένα εκ των αυγών που έβαψε η καλή αυτή γυναίκα, θέλει να κερδίσει στον διαγωνισμού καλύτερου βαμμένου αυγού. Δεν θα σας πω περισσότερα για να μην προδώσω την ιστορία.
Αυτά που θα σας πω είναι ότι για ακόμα μία φορά το δίδυμο συγγραφέα – εικονογράφου, Ιωάννα Σκαρλάτου και Πέγκυ Φούρκα, καταφέρνουν να μας χαρίσουν ένα ονειρεμένο παιδικό βιβλίο. Και φυσικά, η συγγραφέας καταφέρνει και πάλι να κερδίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών μέσω της ιστορίας της. Η ροή του αποτελείται κυρίως από ρίμες. Ορίστε, ένα χαρακτηριστικό κομμάτι:
«Μπράβο, Αυγούλη μου! Τα κατάφερες καλά.
Προχωράμε στη δεύτερη δοκιμασία, συνετά!»

Και ναι. Το βιβλίο έχει και δοκιμασίες εκτός των άλλων!
Αλλά τα μηνύματα που απορρέουν είναι πολλά, όπως η αγάπη, η ταπείνωση, η συγγνώμη, η προσφορά και η βελτίωση του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του κεντρικού μας ήρωα! Και όλα αυτά χωρίς ίχνος διδακτισμού αλλά με στοργή προσπαθεί η Ιωάννα Σκαρλάτου να δείξει στα παιδιά έννοιες σημαντικές και ουσιαστικές που θα τον κάνουν σωστό συνάνθρωπο!
Επίσης, θα βρείτε μία συνταγή για μία παραδοσιακή λαμπροκουλούρα! Ετοιμάστε τις ποδιές και απολαύστε δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα με τα παιδιά σας! Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και μία ενημέρωση για τη διατροφική αξία του αυγού και του ψωμιού, την οποία μπορείτε να την περάσετε με διασκεδαστικό τρόπο στα παιδιά σας!
Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα όσοι το προμηθευτούν να το πάρουν μαζί με μία δαχτυλόκουκλα αυγουλάκι!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου