Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "Κομμάτια ζωής" Πόλυ Μίλτου και Πρόσκληση παρουσίασης βιβλίου

"Κομμάτια ζωής" – Πόλυ Μίλτου
Διηγήματα

«Κομμάτια είναι η ζωή. Πλήθος κομμάτια. Έτσι είναι και η ψυχή! Κομματιάζεται από την πρώτη της ανάσα. Κάποιοι θα φανούν πιο τυχεροί. Σχεδόν άτρωτοι και ανέγγιχτοι, προχωρούν αγέρωχα θεωρώντας πως όλα χαμογελούν για χάρη τους. Άλλοι θα αρχίσουν να μετράνε θραύσματα, μικρά ή μεγάλα, να πονάνε και να αγκομαχούν. Μα υπάρχουν και εκείνοι που έχουν θρυμματιστεί εις βάθος, είτε από την πρώτη τους στιγμή είτε από κάποιο μεγάλο σφάλμα στην πορεία τους ανάμεσα στις δολερές παγίδες.

Τα διηγήματα αυτού του βιβλίου είναι εμπνευσμένα από αληθινές ιστορίες. Είναι κομμάτια του κοινωνικού συνόλου, κομμάτια ψυχών. Ένας καθρέφτης όπου ο καθένας μας μπορεί να παρατηρήσει το μέσα του και το γύρω του. Θυμήσου πως κι εσύ κουβαλάς μια ιστορία, η οποία δεν είναι πάντα όμορφη και αψεγάδιαστη… Θυμήσου την αξία και του πιο μικρού κομματιού στο συμπλήρωμα του πίνακα της ζωής».

Το βιβλίο «Κομμάτια ζωής» θα το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία καθώς και από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: elkistis.gr/shop

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Ταξιδεύουμε στο χώρο της λογοτεχνίας ΜΑΖΙ!



ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Πόλυ Μίλτου είναι απόφοιτος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάζεται ως δασκάλα. Είναι κάτοχος του TOEIC στα αγγλικά, ενός Bachelor στην αλβανική γλώσσα και λογοτεχνία, και του Master των Επιστημών στην αλβανική Γλωσσολογία. Έχει λάβει μαθήματα ζωγραφικής, και είναι γνώστης της βυζαντινής μουσικής. Έχει εργαστεί για 17 ολόκληρα χρό νια ως δασκάλα – μέλος του ιεραποστολικού κλιμακίου του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, από τον οποίο έγινε αργότερα Μοναχή.

Τα τελευταία χρόνια δίδασκε στα ΙΕΚ Αργυροκάστρου την ελληνική γλώσσα, έχοντας συγχρόνως την ευθύνη για την επιλογή και την κριτική λογοτεχνικών και άλλων βιβλίων που προορίζονταν για τη Βιβλιοθήκη της Σχολής. Η πρώτη εκδοτική της παρουσία έγινε με τα βιβλία Εκείνο το ένα ευρώ και Λίνα, για την καρδιά του Φωτεινού, για τα οποία απέσπασε πολύ καλά σχόλια και θαυμάσιες κριτικές. Έχουν επίσης, δημοσιευτεί κάποια μικρά αποσπάσματα με τη συνοδεία χριστουγεννιάτικων ευχών στον ιστότοπο Με αρέσει το βιβλίο αφού (meareseitobiblioafou.blogspot.gr).

Διατηρεί λογαριασμό στο αγγλικό λογοτεχνικό site spillwords (spillwords.com/author/polimiltou) όπου θα βρείτε ποιήματά της μεταφρασμένα από τη συγγραφέα-μεταφράστρια Σοφία Κορωνίδου. Στην ιστοσελίδα αυτή είχε προταθεί τον Ιούλιο του ’18, για συγγραφέας του μήνα. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς και σε άλλα λογοτεχνικά site, όπως το bluefields (bluefields.eu) και στο ιστολόγιο του

Χρήστου Παπαχρυσάφη (poetry-road-dream.blogspot.com). Πολλά από αυτά έχουν απαγγελθεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Δημοσιεύει συχνά μικρά διηγήματα, ποιήματα, κριτικές και πεζά κείμενα γενικού ενδιαφέροντος στη σελίδα της στο facebook( facebook.com/PoliMiltou), όπως και στο προσωπικό της blog (polimiltou.weebly.com) Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της συντακτικής ομάδας του silverybooks στο facebook (facebook.com/groups/770924186572027) και του ομώνυμου blog (silverybooks.blogspot.com)




Το ταξίδι του βιβλίου «ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΖΩΗΣ» ξεκινά από την Θεσσαλονίκη!

Η συγγραφέας ΠΟΛΥ ΜΙΛΤΟΥ και οι Εκδόσεις Ελκυστής σας περιμένουν την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο ΚΑΦΕ ΘΕΑ/ΤΡΟ στην Θεσσαλονίκη, για να σας ταξιδέψουν στα λογοτεχνικά μονοπάτια του βιβλίου «ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΖΩΗΣ».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΤΣΙΦΛΙΚΙΩΤΗ (Συγγραφέας, Δημοσιογράφος), ΣΟΦΙΑ ΚΟΡΩΝΙΔΟΥ (Συγγραφέας, Μεταφράστρια) και η ΧΡΥΣΗ ΜΑΡΟΥΣΗ (Συγγραφέας).

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου