Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι” του Ευγένιου Τριβιζά


Ένα μικρό κορίτσι, η Μαριάννα, μαζί με τα δύο της αδέρφια θα φτιάξουν στην κεντρική τους πλατεία έναν χιονάνθρωπο αλλά ο μαρμαρένιος καβαλάρης έχει γίνει έξω φρενών με αυτή τους την κίνηση.
Ένα δαχτυλίδι και μία υπόσχεση θα οδηγήσει σε ένα ταξίδι αλλιώτικο από τα προηγούμενα καθώς για να πραγματοποιηθεί, η υπόσχεση, θα πρέπει να μη λιώσει ο χιονάνθρωπος. Η μόνη λύση για να επιτευχθεί αυτό θα είναι να μεταβεί στον Βόρειο Πόλο, εκεί όπου το χιόνι και το κρύο κρατάνε για πάντα και η μαγεία παίρνει σάρκα και οστά.
Πόσους κινδύνους θα συναντήσει ο χιονάνθρωπος; Οι αναμνήσεις του θα χαθούν; Θα καταφέρει να φτάσει στον Βόρειο Πόλο; Οι υποσχέσεις θα κρατήσουν για πάντα; Η φιλία θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου; Μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος όταν η αγάπη γεμίζει την ψυχή του; Πόσες περιπέτειες θα περάσει ο χιονάνθρωπος; Πόσο αξίζει μια αγάπη;
Πρόκειται για μία ιστορία που θα μαγέψει κάθε μικρό μας αναγνώστη, μία ιστορία που γράφτηκε με πολλή αγάπη και η εικονογράφηση κατάφερε να ζωντανέψει τις λέξεις στα ονειρεμένα μονοπάτια της φαντασίας!
Ο γνωστός σε όλους μας παραμυθάς, Ευγένιος Τριβιζάς, μέσα από τον λιτό του και μαγικό του λόγο μας μεταφέρει στα συναισθήματα που κατακλύζουν τόσο την Μαριάννα όσο και τον χιονάνθρωπο δείχνοντάς μας ότι η αγάπη μπορεί να εισχωρήσει ακόμα και σε μονοπάτια που κανείς δεν περιμένει.
Δεν μπορούμε να παραλείψουμε και άλλα μηνύματα που εισχωρούν στην ψυχή του αναγνώστη όπως είναι η αληθινή φιλία, η δύναμη της πίστης και η εκπλήρωση των ονείρων!
Αναμφίβολα, το συγκεκριμένο ανάγνωσμα δημιουργεί πληρότητα, αισιοδοξία και ελπίδα σε όλους τους μικρούς μας φίλους και όλα αυτά το κατατάσσουν σε μία εκ των κορυφαίων επιλογών των γονιών, των νονών και γενικότερα των ανθρώπων που επιθυμούν και επιζητούν να βλέπουν τα παιδιά να χαμογελάνε και να ονειρεύονται!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου