Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Το Χριστουγεννιάτικο Βραβείο ενός Αδέσποτου Σκύλου” της Άννας Ιακώβου


Ένας αδέσποτος σκύλος μικρός και ζωηρός είναι ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας. Το Λαμπιόνι δεν είχε όνομα πέρυσι αλλά απέκτησε φέτος που υιοθετήθηκε από μία οικογένεια. Για καιρό ζούσε στους δρόμους με τους ανθρώπους να δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο. Άλλοτε ήταν ευγενικοί μαζί του και παίζανε και άλλοτε θύμωναν πολύ που τον έβλεπαν.
Πώς θα καταφέρει ένα αδέσποτο σκυλάκι να βρει ένα ζεστό σπιτικό; Γιατί τον ονόμασαν Λαμπιόνι; Ποιο είναι αυτό το χριστουγεννιάτικο βραβείο που θα κερδίσει; Γίνεται να αλλάξει η ζωή μέσα σε μία νύχτα; Πόση αγάπη και θαλπωρή μπορεί να δεχθεί μία ψυχή; Πόση μαγεία μπορεί να δημιουργηθεί τα Χριστούγεννα;
Για ακόμα μία φορά η συγγραφέας, Άννα Ιακώβου, μας προσφέρει απλόχερα μία ιστορία ευτυχίας, αγάπης, ζεστασιάς και μαγείας! Μέσα από τον λιτό της και ευαίσθητό της λόγο καταφέρνει να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία της ζωντανεύει στη φαντασία όλων των αναγνωστών δείχνοντας τον τρόπο για να κάνει κάποιος ευτυχισμένο ένα αθώο πλασματάκι, όπως είναι ένα σκυλάκι. Όλοι αυτό που ζητάμε είναι λίγη αγάπη και ζεστασιά για να χαρούμε! Οι φιλόζωοι οφείλουν να το επιλέξουν αλλά το ίδιο πρέπει να κάνουν και όλοι οι άνθρωποι για να κατανοήσουν ότι τα ζωάκια δεν είναι άψυχα όντα αλλά έχουν μία γλυκιά ψυχή που αξίζουν να αγκαλιαστούν!
Η εικονογράφηση δια χειρός Αγγελικής Δελεχά δεν γίνεται να μην αφήσει έκθαμβους τους πάντες τόσο με την ασυναγώνιστη χρωματική της παλέτα όσο και με τις γλυκές παρουσίες των ηρώων της ιστορίας. Το ταλέντο της είναι γνωστό σε όλους όσους γνωρίζουν από παιδική λογοτεχνία. Και τα δύο προαναφερθείσαντα στοιχεία της εικονογράφου δένουν με άρτιο τρόπο με το κείμενο της συγγραφέως καθιστώντας και τα δύο κομμάτια, εικόνες και ιστορία, μαγευτικά και αλληλένδετα!
Εντός του βιβλίου υπάρχει και cd, το οποίο περιλαμβάνει θεατρικό και τραγούδια. Βεβαίως, δεν γίνεται να παραλείψω και το θέμα των εκδόσεων. Η έκδοσή του είναι σκληρόδετη και η τιμή του πολύ χαμηλή σε σχέση πάντα με την ποιότητα του βιβλίου και του cd του όπως και με τη δημιουργό της ιστορίας και την εικονογράφο. Όλα αυτά είναι τα θετικά κομμάτια που κάνουν το παρόν πόνημα must read και κάθε γονέα, νονό ή θείο να πρέπει να το αγοράσει για τον/ην μικρό/ή τους αναγνώστη/στρια! Αγοράστε το και αναμφίβολα θα ξετρελάνει και το πιο απαιτητικό παιδί! Το ιδανικό δώρο για τα Χριστούγεννα, μία περίοδο αγάπης, προσφοράς, ελπίδας όπου η μαγεία είναι δεδομένη και έτοιμη να ευοδώσει τους καρπούς της πλημμυρίζοντας την καρδιά όλων με φως! 
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου