Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Philip Kerr


Σας ενημερώνουμε ότι αύριο κυκλοφορεί το αστυνομικό μυθιστόρημα ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ του Philip Kerr, σε μετάφραση Γιώργου Μαραγκού. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο στη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων του με φόντο τον κόσμο του ποδοσφαίρου και με ήρωα τον προπονητή και ερασιτέχνη ντετέκτιβ Σκοτ Μάνσον.  

Philip Kerr
ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΤ ΜΑΝΣΟΝ
Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός
«Ο Κερ είναι σπάνια ιδιοφυία». - Daily Mirror
ISBN: 978-960-04-4720-0, σελ. 432, τιμή: 16,60 €, Ιούνιος 2016
 
Η Λόντον Σίτι ετοιμάζεται να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η θερμοκρασία είναι υψηλή, η ατμόσφαιρα τεταμένη. Καθώς η Ελλάδα φλέγεται, ο προπονητής Σκοτ Μάνσον είναι αναγκασμένος να τραβήξει τα λουριά στους παίχτες της ομάδας του. Οι εντολές του σαφείς: απαγορεύεται το ποτό, το ξενύχτι και η επαφή με γυναίκες. Η ομάδα πρέπει πάση θυσία να μείνει συγκεντρωμένη, να παίξει καλά στο ματς του Πειραιά και να γυρίσει στο Λονδίνο ανανεωμένη προκειμένου να ετοιμαστεί για τον κρίσιμο επόμενο αγώνα στην έδρα της, το Σιλβερτάουν Ντοκ.
Το πλάνο όμως του Σκοτ Μάνσον δεν θα μπορούσε να προβλέψει ένα μοιραίο γεγονός. Οταν το αστέρι της Σίτι καταρρέει στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι θεατές κι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων παθαίνουν σοκ. Άραγε ο παίχτης πέθανε από καρδιακή προσβολή; Η μήπως έχει συμβεί κάτι άλλο και ο θάνατος θα πρέπει να αποδοθεί σε σκευωρία; Καθώς οι ελληνικές αρχές ξεκινούν έρευνα για δολοφονία, ο Σκοτ Μάνσον καλείται να λύσει το μυστήριο, να ανακαλύψει γρήγορα την αλήθεια και να επαναφέρει την ομάδα στους κανονικούς της ρυθμούς.
«Γράφει... και σκοράρει».
Mail on Sunday
Ο Philip Kerr γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1956. Σπούδασε νομικά και συνεργάστηκε ως αρθρογράφος στις σελίδες των Sunday Times, της Evening Standard και του New Statesman.
Ως συγγραφέας έγινε παγκόσμια γνωστός χάρη στη σειρά βιβλίων του με ήρωα τον ντετέκτιβ Μπέρνι
Γκούντερ, που θεωρείται από τις σημαντικότερες σειρές στο χώρο της σύγχρονης νουάρ αστυνομικής
λογοτεχνίας.
Οι ιστορίες του Μπέρνι Γκούντερ διαδραματίζονται ως επί το πλείστον στη Γερμανία των χρόνων της
ναζιστικής κυριαρχίας και του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου.
Τα βιβλία της σειράς εκδίδονται στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος. Κυκλοφορούν ήδη ο τόμος Η τριλογία του Βερολίνου (που περιλαμβάνει τα μυθιστορήματα Οι Βιολέτες του Μάρτη, Ο χλομός
εγκληματίας και Γερμανικό ρέκβιεμ), καθώς και τα έργα Μοιραία Πράγα, Άνθρωπος χωρίς ανάσα, Φλόγα που σιγοκαίει, Η γυναίκα από το Ζάγκρεμπ.
Επίσης από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του Φιλοσοφικά εγκλήματα, ενώ στη σειρά με ήρωα τον βοηθό προπονητή-ντετέκτιβ Σκοτ Μάνσον κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Ξαφνικός θάνατος και Το χέρι του θεού.
Ο Φίλιπ Κερ είναι οπαδός της Άρσεναλ από μικρό παιδί.
 
 
Ο ΦΙΛΙΠ ΚΕΡ ΣΤΟ PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα,  ο διάσημος Σκωτσέζος συγγραφέας Φίλιπ Κερ θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο του PUBLIC Συντάγματος για να υπογράψει αντίτυπα από τα βιβλία του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου