Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Επιβάτες του ονείρου” της Ειρήνη Σβίτζου

Μία πρωτότυπη ιστορία ζητάει αναγνώστες με σκέψη και προβληματισμούς για να ανακαλύψουν τον εσωτερικό κόσμο της Αγγελικής και του Δημήτρη. Μία αναπάντεχη και απροσδόκητη συνάντηση θα γίνει η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα στις ζωές και των δύο ανθρώπων. Όχι, δεν πρόκειται για μία ερωτική ιστορία ανάμεσα στην Αγγελική και στον Δημήτρη αλλά για μία έλξη που νιώθει μία μάνα προς το παιδί του ή ενός άντρα που επιζητά μία φιλική σχέση με μία γυναίκα.
Η Αγγελική μετά από μία τελματωμένη ζωή και συμβίωση με έναν άντρα που δεν της έχει προσφέρει εδώ και χρόνια μία τρυφερή αγκαλιά ή έναν ωραίο λόγο προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της. Η λογική και το συναίσθημα συγκρούνται και δεν ξέρει ποιο θα ήταν το καλύτερο μία ζωή συμβατική ή ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή;
Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης είναι ένας κλειστός χαρακτήρας με πολλά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία ανακαλύπτουμε σιγά – σιγά κατά την ανάγνωση του βιβλίου. Τι είναι αυτό που τον κάνει απλά να επιβιώνει και όχι να ζει; Ποιο είναι το τραγικό μυστικό του παρελθόντος; Κατά τη γνωριμία του με την Αγγελική βρίσκει ομοιότητες με τον ίδιο και προσπαθεί να τη βοηθήσει. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι για δύο... ή μήπως πολλά ταξίδια;
Αλήθεια ένα όμορφο ταξίδι είναι μόνο αυτό της υλικής υπόστασης ή μπορεί και το νοητικό ταξίδι να κάνει κάλλιστα τη “δουλειά” του; Ετοιμαστείτε λοιπόν και προσδεθείτε! Ήρθε η ώρα να γίνετε και εσείς επιβάτες στα όνειρα της Αγγελικής και του Δημήτρη.
Ένα βιβλίο που βλέπει από διαφορετική πλευρά τη ζωή και τα παιχνίδια που μας επιφυλάσσει. Ονειροπόλο, νοσταλγικό, συγκηνητικό και πάνω απ'όλα ανθρώπινο και ουσιαστικό! Γνωρίστε τους ήρωες του βιβλίου και ταξιδέψτε και εσείς σε ένα ταξίδι με οδηγό την ανάγνωση!




 
Βασιλική Διαμάντη 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου