Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Το μυστικό της καρυδιάς” των Μηλέβα Αναστασιάδου και Λυδία Ψαραδέλλη

Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο χωράει μέσα σε 200 σελίδες περίπου όλα όσα αναζητάει κάθε αναγνώστης.
Η Έλσα και η Τζένη γνωρίζονται μέσα σε βαγόνι και αμέσως αναπτύσσεται μεταξύ τους μία φιλία, σπάνια και αληθινή. Όμως η μοίρα τις δένει και κάποια άλλα πράγματα, τα οποία θα ανακαλύψουν στη πορεία.
Ποιο είναι αυτό το μυστικό της καρυδιάς; Μήπως όμως δεν είναι ένα αλλά πολλά; Τι είναι η γιουγκλόνη; Ποια αόρατη κλωστή δένει αυτές τις δύο γυναίκες; Τι σημαίνει η αγάπη για αυτές;
Θα το χαρακτήριζα ως ένα ψυχογραφικό μυθιστόρημα πάνω στον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων. Οι μάσκες εναλλάσσονται με γοργούς ρυθμούς. Το προσωπείο της δυνατής είναι και για τις δυο το σημαντικότερο που έχουν. Μόνο όμως που πίσω από αυτό το προσωπείο συναντάμε την αγνότητα και την ευαισθησία της ψυχής. Το αποκούμπι και μία ζεστή αγκαλιά γίνονται τα δύο πράγματα που επιζητά κάθε άνθρωπος μέσω των δύο γυναικών.
Το αγάπησα αυτό το βιβλίο γιατί μου έδειξε την πάλη που μας ταλανίζει μέσα μας... τη μάχη του καλού και του κακού και της κατάθλιψης που γίνεται η αιτία να “αποδιοργανωθεί” κάποιος. Η λογική από την παράνοια άλλωστε χωρίζεται από μία κλωστή, τόσο λεπτή που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να σπάσει και βυθιστεί ο άνθρωπος σε ένα έρεβος δίχως επιστροφή.
Όσοι λοιπόν αναζητάνε να διαβάσουν ένα βιβλίο συγκινησιακά φορτισμένο τότε το βρήκατε. Δεν κέρδισε άδικα το τρίτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Ασημένια Σελίδα”. Διαβάστε το και δε θα χάσετε! Η Έλσα και η Τζένη σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε και να τις κατανοήσετε σε κάθε τους βήμα και απόφαση!
Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου