Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Όταν έκλεψαν τα όνειρα μου - Μαρία Κατσούπη


Ένα βιβλίο πολύ ενδιαφέρον με γραφή απλή και ζωντανή , με εικόνες και ανατροπές που σε παρασύρουν στη ροή της ιστορίας. Είναι η ιστορία της ζωής της Ρεγγίνας, ενός κοριτσιού που δεν ένιωσε την στοργή και την αγάπη μέσα στην οικογένεια της, η ίδια της η μάνα δεν την αγάπησε και δεν την πόνεσε ποτέ και πάντα προσπαθούσε να την πληγώνει ακόμα και με την αδιαφορία της. Την ίδια αδιαφορία ένιωσε αργότερα και από τον Παύλο τον άνθρωπο που παντρεύτηκε και μεγάλωνε το παιδί του σαν πραγματική του μάνα δίνοντας του όλη της την αγάπη, ελπίζοντας πως και στο δικό της παιδί που της το έκλεψαν και το έδωσαν για υιοθεσία, οι άνθρωποι που το πήραν του δίνουν και αυτοί όλη τους την αγάπη.
Η Ρεγγίνα νιώθει πως πρέπει να αυτοτιμωρείται συνέχεια μιας και δεν μπόρεσε να αντισταθεί όταν έπρεπε, όταν η ίδια της η μάνα έδωσε τη νεογέννητη κόρη της για υιοθεσία μιας και η ίδια ήταν ανήλικη και δεν μπορούσε να υποστηρίξει τις αποφάσεις της. Όμως ένα ανώνυμο γράμμα έρχεται να ταράξει την ζωή της , ταράζει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες της και σιγά σιγά η αλήθεια βγαίνει στο φως.   
Η συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της πραγματεύεται και θέματα όπως η  λεκτική βία μέσα στην οικογένεια, η ενδοσχολική βία, η  βαθιά και αστείρευτη αγάπη που δίνουν οι γονείς σε ένα παιδί και ας μην το έχουν γεννήσει οι ίδιοι , και την ερωτική αγάπη αυτή που είναι τόσο βαθιά και  ειλικρινής  που δεν χρειάζεται καλούπια και τύπους για να ανθίσει και να ζήσει.
Μια ιστορία που σου κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι την τελευταία του σελίδα…. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου