Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος – Ένα θαύμα, ένα παιχνίδι” της Άννας Ιακώβου

Μία νέα σειρά βιβλίων εγκαινιάζεται από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά. Σε αυτή τη νέα σειρά θα βρούμε ένα βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει εκτός της ιστορίας, διάφορες δραστηριότητες και κατασκευή ενός παζλ.
Η υπόθεσή του μας μεταφέρει στο γνωστότερο θαύμα του Αγίου Γεωργίου, το οποίο δεν είναι άλλο από τον δράκο και τη βασιλοπούλα. Μόλις τελειώσει η αφήγηση της ιστορίας, οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν εν συντομία τον βίο του Αγίου και το Απολυτίκιόν του. Τέλος, εντός του βιβλίου ακολουθούν δύο εικόνες, τις οποίες καλούνται να ζωγραφίσουν τα παιδιά. 
Με κείμενο λιτό και κατανοητό η συγγραφέας, Άννα Ιακώβου, καταφέρνει να ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες και να τους διδάξει το θαύμα των Αγίου. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς που εγκαινιάζουν οι εκδόσεις Άθως Παιδικά.
Η εικονογράφηση φέρει την υπογραφή της αξιόλογης και ταλαντούχας ζωγράφου, Εύας Καραντινού, η οποία με αποχρώσεις του μπλε και του κόκκινου καταφέρνει να ζωντανέψει τις εικόνες με εμφανή την επιρροή της  από τον βυζαντινό τρόπο απεικόνισης. Σίγουρα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και πανέμορφο δώρο για τα παιδιά, τα οποία θα μάθουν και θα κατανοήσουν τα θαύματα και τον βίο του Αγίου Γεωργίου. Η έκδοση είναι πολύ προσεγμένη και σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, για την ποιότητά του και τη δομή του.





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου