Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Συζητώντας με την Έλενα Αντωνίου για το βιβλίο της "Στην τελευταία στροφή"


Ερώτηση 1η: Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας;

Ε.Α.: Μία λέξη, μία εικόνα, μία μυρωδιά, ένα βλέμμα… οτιδήποτε μπορεί να με εμπνεύσει.


Ερώτηση 2η: Τι σημαίνει για εσάς το είδος της λογοτεχνίας που εκπροσωπείτε;

Ε.Α.: Η ρομαντική λογοτεχνία είναι ιδεολογία, είναι τρόπος ζωής, είναι ανάσα. Ζω και αναπνέω μέσα από τον ρομαντισμό, είτε ως αναγνώστρια είτε ως συγγραφέας. Χωρίς να εννοώ ότι δεν διαβάζω οτιδήποτε άλλο.


Ερώτηση 3η: Θεωρείτε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας όσον αφορά την ποιότητα, το ύφος και την ευρηματικότητα, τα οποία κάποιοι επικαλούνται;

Ε.Α.: Θα μοιραστώ μία δυσάρεστη εμπειρία που είχα πρόσφατα σε μία εκδήλωση με υπογραφή αντιτύπων. Πρότεινα σε μία κοπέλα να διαβάσει το βιβλίο μου, και προτού της το δώσω καν στα χέρια, αρνήθηκε κατηγορηματικά να του ρίξει έστω μια ματιά γιατί όπως είπε «εγώ δεν διαβάζω Έλληνες». Απογοητεύτηκα και στεναχωρήθηκα. Μου φαίνεται αδιανόητο. Αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα ότι είναι κρίμα για εκείνη που δεν ξέρει τι χάνει. Φυσικά υπάρχουν διαφορές ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, όπως υπάρχει και διαφορετικός τρόπος γραφής ανάμεσα στους Έλληνες συγγραφείς. Εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός μας, ποια «σχολή» προτιμά και τι του ταιριάζει στο αναγνωστικό του ύφος. Το ίδιο αφορά στην ευρηματικότητα και την ποιότητα. Όπως δεν είναι όλα τα ξένα αναγνώσματα αριστουργήματα έτσι δεν είναι και όλα τα ελληνικά. Αλλά ας μην είμαστε ρατσιστές με εμάς τους ίδιους ως λαός.


Ερώτηση 4η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας “Στην τελευταία στροφή”;

Ε.Α.: Είναι ένα δυνατό, σύγχρονο ρομαντικό μυθιστόρημα με χρώματα, εικόνες, αρώματα, και κυρίως με πολύ βαθιά συναισθήματα, αλλά και με έντονα μηνύματα για τα κοινωνικά στερεότυπα, τις σχέσεις σε όλα τα επίπεδα: οικογενειακές, φιλικές, συναισθηματικές καθώς και τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή. Μπορεί όλα να εκτυλίσσονται σε υψηλές ταχύτητες αφού ο ήρωάς μου είναι πρωταθλητής της Formula 1 αλλά οι πίστες είναι απλώς το υπόβαθρο για να ξετυλιχθεί μία πολύ όμορφη και ξεχωριστή και κυρίως πρωτότυπη ιστορία αγάπης.


Ερώτηση 5η: Πώς σας γεννήθηκε η ιδέα να γράψετε μία ιστορία αγάπης με φόντο τη Formula 1;

Ε.Α.: Μία φίλη ήθελε να γράψω ιστορία για Ισπανό. Μόλις μου το είπε το μυαλό μου τον έκανε πιλότο της F1. Δεν είναι ότι δεν παρακολουθώ το άθλημα. Η γενιά μου σοκαρίστηκε με τον θάνατο του Άιρτον Σένα, ενώ προσωπικά έπαθα σοκ όταν το 2015 έχασε τη ζωή του ο Ζιλ Μπιανκί ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι στο ιαπωνικό γκραν πρι το 2014 για να καταλήξει λίγους μήνες μετά αφού είχε μείνει σε κώμα. Ήθελα κάτι πολύ ξεχωριστό και πρωτότυπο ως υπόβαθρο της ιστορίας μου και ήταν προσωπικό στοίχημα για εμένα.


Ερώτηση 6η: Ίντριγκες, δολοπλοκίες και μίση. Η ζωή είναι γεμάτη από αυτά. Πόσο εύκολο είναι να βγούμε αλώβητοι από τέτοιες καταστάσεις ή μήπως αυτό συμβαίνει μόνο στη μυθοπλασία;

Ε.Α.: Εξαρτάται, πιστεύω, από τις προσωπικές αντιστάσεις. Αλώβητος δεν νομίζω ότι μπορείς να βγεις, αλλά τουλάχιστον να έχεις χάσει όσο το δυνατόν λιγότερο από εσένα.. Πάντα βγαίνεις, πάντως, διαφορετικός.


Ερώτηση 7η: Φιλοδοξίες με δύο διαφορετικές οδούς. Άλλοτε γίνονται με τίμιο τρόπο και άλλοτε με άνομα μέσα. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η διαφορά στον τρόπο διαχείρισής της;

Ε.Α.: Στην ανατροφή, στην προσωπικότητα, στις επιρροές του περιβάλλοντος και τελικά στην ποιότητα του κάθε ανθρώπου.


Ερώτηση 8η: Ο έρωτας της Αυγής και του Χουάν θα περάσει δια πυρός και σιδήρου. Γιατί πρέπει πάντα να περιστοιχιζόμαστε από μίσος και κακία και να μη ζούμε με ηρεμία τον έρωτά μας;

Ε.Α.: Ίσως γιατί χρειαζόμαστε το αλατοπίπερο και ίσως οι «περιπέτειες» να είναι που μας βοηθούν εν τέλει να διαπιστώσουμε τι πραγματικά αισθανόμαστε για τον σύντροφό μας. Τη στιγμή που φθάνουμε στο σημείο να τον χάσουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός απέναντί μας είναι ο «ένας».


Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Ε.Α.: Κυρίως θέλω να τους ευχαριστήσω που είναι συνοδοιπόροι μου στο πιο όμορφο ταξίδι της ζωής μου. Θα το λέω συνεχώς, ελπίζω να μην τους απογοητεύσω ποτέ.


Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό βήμα σας;

Ε.Α.: Είμαι ενθουσιασμένη καθώς επιστρέφουν τα «Δάκρυα του Πάθους», το πρώτο μου βιβλίο που έχει καταργηθεί. Η επανέκδοση γίνεται από τη Silk την 1η Νοεμβρίου και πραγματικά μετρώ ήδη αντίστροφα. Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2020 έρχεται η συνέχεια από τα «Δάκρυα» που τη γράφω τώρα: Ανδρέας και Λυδία πέντε χρόνια μετά. Έχουν αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς με το παρελθόν και τώρα έρχονται να τους κλείσουν.


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδη “Στην τελευταία στροφή”!!!

Ε.Α.: Εγώ ευχαριστώ πολύ για τη συζήτησή μας.





Η Έλενα Αντωνίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Λάρισα, μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ζει, ενώ κατάγεται από τη Μήλο. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.
Λατρεύει τις ερωτικές ιστορίες, ενώ γράφει και η ίδια από την εφηβική ηλικία. Αγαπά τα ταξίδια, τα βιβλία, τις ρομαντικές κομεντί και την κάντρι μουσική.
Εργάζεται σε ημερήσιες εφημερίδες ως διορθώτρια/επιμελήτρια κειμένων αλλά και σε διαδικτυακά μέσα ως news editor. Το πρώτο της βιβλίο ήταν τα Δάκρυα του Πάθους. Tο Καθώς Έπεφτε η Νύχτα είναι το πρώτο της μυθιστόρημα που κυκλοφορεί στη σειρά SILK.
(2019) Στην Τελευταία Στροφή, Bell / Χαρλένικ Ελλάς
(2018) Έρωτας στις φλόγες του πολέμου, Bell / Χαρλένικ Ελλάς
(2018) Πέρα από τις σκιές, Bell / Χαρλένικ Ελλάς
(2017) Καθώς έπεφτε η νύχτα, Bell / Χαρλένικ Ελλάς
(2016) Τα δάκρυα του πάθους ΙΙ, Καραμήτσου Ελένη





Στην Τελευταία Στροφή
Στον αγώνα αυτόν, μόνο ο έρωτας θα είναι νικητής…

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Χουάν Γκαμπριέλ Μορένο έχει μάθει να ζει στον ίλιγγο της ταχύτητας και του πάθους. Αυτό που δεν έχει συνηθίσει είναι η απόρριψη. Όταν η μηχανολόγος Αυγή Κάρμεν Πέρεθ μπαίνει στη ζωή του, δέχεται για πρώτη φορά καίριο πλήγμα στον ανδρικό του εγωισμό.

Η όμορφη μηχανολόγος αρνείται να υποταχθεί στη γοητεία του Ισπανού πιλότου αυτοκινήτων ταχύτητας κι αυτός θέτει νέο στόχο, την κατάκτηση της καρδιάς της.

Ενώ για εκείνον είναι ένα προσωπικό στοίχημα, για εκείνη το να ερωτευθεί ένα γόη οδηγό μονοθέσιων είναι εφιάλτης. Κι ενώ παλεύει να καταπολεμήσει την έλξη της προς τον ακαταμάχητο Χουάν, η μοίρα έχει τα δικά της σχέδια γι'αυτούς. Τη στιγμή που παρασύρονται στη δίνη τους πάθους τους, γίνονται έρμαια αόρατων εχθρών που στήνουν γύρω τους αριστοτεχνικά το σχέδιο της εκδίκησης.

Μυστικά από το παρελθόν, πάθη, φόβοι και φιλοδοξίες μετατρέπουν το όνειρο σε εφιάλτη. Οι δύο εραστές χάνουν όσα αγάπησαν και ονειρεύτηκαν και γίνονται αντίπαλοι σ' έναν αγώνα που το γενικό πρόσταγμα το έχει ο έρωτας. Η λύση θα δοθεί στην τελευταία στροφή…



Έρωτας στις Φλόγες του Πολέμου
Την απόλυτη μάχη θα τη δώσει ο έρωτας…

Βιέννη 1775. Ένα φρικτό έγκλημα έξω από την Όπερα δε βρίσκει ποτέ τον ένοχό του.
Είκοσι χρόνια μετά, μέσα στη δίνη των πολέμων και των ανακατατάξεων στη Γηραιά ήπειρο με την εμφάνιση του Κορσικανού Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο αξιωματικός της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας Μάρκους ερωτεύεται σε μία στροφή βαλς την πανέμορφη 'Αννα –ένας έρωτας που καλείται να μείνει ζωντανός μέσα από τις συνωμοσίες, τις δολοπλοκίες και τα παιχνίδια εξουσίας.
Οι εχθροί είναι φίλοι και οι φίλοι γίνονται εχθροί στο δρόμο προς την κατάκτηση του θρόνου. Ο νεαρός λοχαγός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μυστικό που απειλεί ακόμη και τη ζωή του, ενώ η αγαπημένη του υποτάσσεται σε έναν γάμο συμφέροντος, με μοναδικό στόχο να μείνουν ζωντανή η ίδια και ο άντρας που αγαπάει όσο τίποτα στον κόσμο.
Κι ενώ όλοι και όλα βυθίζονται στη δίνη του μίσους, ο έρωτας δίνει μάχη να μείνει ο μόνος νικητής σε ένα πεδίο όπου οι φλόγες του πολέμου κατακαίνε τα πάντα...



Πέρα από τις Σκιές
Μυστικά, ψέματα κι ένας έρωτας καταδικασμένος από το παρελθόν

Η ιδιότυπη τελευταία επιθυμία ενός Ιταλού μεγιστάνα των γεωργικών επιχειρήσεων εξαναγκάζει την Ελβίρα Ανδριανού να επιστρέψει στη γη και το χωριό της γιαγιάς της στη Θεσσαλία για τρεις μήνες, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τις ρίζες της και την οικογένεια που δεν γνώρισε ποτέ.
Η νεαρή ζωγράφος και φωτογράφος μόδας, γνωστή στη Ρώμη για τα ερωτικά σκάνδαλα και την ξέφρενη ζωή της, υποτάσσεται στο θέλημα του εκλιπόντα προστάτη της και ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν της, γεμάτο προκλήσεις και αποκαλύψεις.
Αλλά γι' αυτό που δεν είναι προετοιμασμένη είναι η σύγκρουση με το δόγη Ραφαέλο 'Aντζελο Μπαλντίνι, τον μοναδικό εγγονό και κληρονόμο του μεγιστάνα, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εκδιώξει την τυχοδιώκτρια από τη γη και την περιουσία του.

Ο Ραφαέλο θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί μακριά της και να νικήσει την απαγορευμένη, από την τιμή και το αίμα, έλξη που αισθάνεται για τη γοητευτική εισβολέα.
Κι εκεί που η Ελβίρα έδειχνε ασυγκίνητη σε κάθε ανδρική καρδιά, νιώθει τον κόσμο της να συνθλίβεται από τη σαγήνη του εγωπαθή Ιταλού. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν εμφανίζεται η πανέμορφη αρραβωνιαστικιά του, που θέλει να επιβεβαιώσει με κάθε τρόπο ότι ο γοητευτικός δόγης είναι δικός της...
Το παρελθόν αποκαλύπτεται, οι δολοπλοκίες υφαίνουν τον ιστό τους και οι δύο αντίπαλοι βυθίζονται στη δίνη του μίσους και του έρωτα.



Καθώς Έπεφτε η Νύχτα
Στη δίνη της εξουσίας και του έρωτα…

H φιλόδοξη δημοσιογράφος Βαλέρια Γρηγορίου έχει αρκετούς εχθρούς, λίγους φίλους και ένα σκανδαλώδες παρελθόν που την καταδιώκει. Αποφασισμένη να κάνει το ρεπορτάζ της καριέρας της, που θα απογειώσει τη φήμη της και θα την καταξιώσει στον επαγγελματικό στίβο, ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη. Στόχος, να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς και μαύρου χρήματος στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου της Ρωσίας Αλεξέι Νικολάεφ.

Η Βαλέρια είναι αποφασισμένη να μεταχειριστεί κάθε τρόπο για να φθάσει στην αλήθεια, ακόμη και τη θηλυκότητά της, παραβαίνοντας την επαγγελματική και ηθική της δεοντολογία. Αλλά αυτό που δεν υπολογίζει είναι η απόλυτη γοητεία του Ρώσου πολιτικού και η πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από το σκληρό και βλοσυρό του ύφος.

Στο δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας οι δυο τους θα χαθούν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι μυστικών, διπλωματίας, συμφερόντων και πάθους που θα θέσει σε κίνδυνο τόσο τις ζωές τους όσο και έναν μεγάλο έρωτα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου