Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΙΝΥΕΣ" Lauren Groff

ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΙΝΥΕΣ
ΛΟΡΗΝ ΓΚΡΟΦ
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
Σελ: 720
Τιμή: 17,90
1η κυκλοφορία: Οκτώβριος 2019
ISBN: 978-648-5284-97-8
1η έκδοση 5.000 αντίτυπα
Κωδικός είδους: ΩΚ 274

Στην ηλικία των είκοσι δύο ετών, ο Λότο και η Ματίλντε είναι ένα ιδανικό ζευγάρι, πανέμορφοι, λαμπεροί, τρελά ερωτευμένοι και προορισμένοι να μεγαλουργήσουν. Εκείνος ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, πολλά υποσχόμενος. Εκείνη μια κοπέλα εντυπωσιακής ομορφιάς, με εξαιρετικές σπουδές, που όμως θα προτιμήσει, θυσιάζοντας τα όνειρά της, να αφιερώσει τη ζωή της στον αγαπημένο της, κόντρα σε μια κυριαρχική και εκδικητική πεθερά που κάνει τα πάντα για να διαλύσει αυτόν τον γάμο.
Μία δεκαετία αργότερα, ο γάμος τους εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο ζήλιας των φίλων τους που χωρίζουν ο ένας μετά τον άλλον· όμως είναι ένας γάμος στην κόψη του ξυραφιού, τον χαρακτηρίζει ένα φορτισμένο κλίμα, ανομολόγητα, ένοχα μυστικά, που μας κάνουν να αντιληφθούμε πως τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται...

Κάθε ιστορία έχει δυο πλευρές. Κάθε σχέση έχει δύο όψεις. Και, μερικές φορές, αποδεικνύεται πως το κλειδί για έναν αξιοζήλευτο γάμο δεν είναι η αλήθεια του, αλλά τα μυστικά του.

Με συνταρακτικές αποκαλύψεις, πολλαπλούς ειρμούς και με μια πρόζα που σφύζει από ζωή και πρωτοτυπία, η Λορήν Γκροφ μας παραδίδει ένα βαθιά απολαυστικό, απαράμιλλο μυθιστόρημα για την αγάπη, την τέχνη, τη δύναμη. Βαθύ, εκπληκτικό, δυναμικό και συναισθηματικά καθηλωτικό, διεγείρει ταυτόχρονα το μυαλό και την καρδιά.



Η Λορήν Γκροφ έχει περιληφθεί στη λίστα μπεστ σέλερ των New York Times για τα τρία βιβλία της, Τα τέρατα του Τέμπλετον, Αρκαδία και Ευμενίδες και Ερινύες και τη διάσημη συλλογή διηγημάτων, Delicate Edible Birds. Τα έργα της έχουν προβληθεί στο The New Yorker, Harper’s, The Atlantic και σε αρκετές ανθολογίες Best American Short Stories. Έχει κερδίσει τα βραβεία Paul Bowles Prize for Fiction, PEN/O. Henry Award και το Pushcart Prize. Ήταν φιναλίστ για το National Book Award, National Book Critics Circle Award, το Orange Award for New Writers και το L.A. Times Book Prize.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου