Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Στην τελευταία στροφή” της Έλενας Αντωνίου


Ο Χουάν Γκάμπριελ Μορένο είναι αθλητής της Formula 1 και παγκόσμιος πρωταθλητής της. Αγαπά την ταχύτητα, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τις γυναίκες.
Η Αυγή Κάρμεν Πέρεθ είναι μηχανολόγος και κόρη του νούμερο 1 παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Φερνάντο Ραούλ Πέρεθ.
Η πρώτη γνωριμία της Αυγής και του Χουάν θα είναι επεισοδιακή και άκρως μαγνητική. Τα μάτια τους θα βγάλουν σπίθες ενώ τα κορμιά τους θα μιλήσουν σε μία διαφορετική γλώσσα. Κανένας, όμως, από τους δύο δε θα θελήσει να το παραδεχθεί, ακόμα και στον ίδιο τους τον εαυτό.
Ένα ακόμα βιβλίο ρομαντικής λογοτεχνίας έρχεται να συναρπάσει τους αναγνώστες του δια χειρός Έλενας Αντωνίου. Μόνο που αυτή τη φορά ο χώρος εξέλιξης της ιστορίας είναι ένα μέρος ασυνήθιστα γνωστό για τις γυναίκες. Ο λόγος; Σπάνια, οι γυναίκες παρακολουθούν αγώνες ταχύτητας, γνωρίζουν όρους του αγωνίσματος και τις πίστες τους. Αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις!
Φαίνεται κατά την ανάγνωση ότι η συγγραφέας, Έλενα Αντωνίου, μελέτησε αρκετά τα θέματα τόσο της μηχανικής των διθέσιων αυτών αυτοκινήτων, τη μαγεία που συναρπάζει όσους παρακολουθούν τη Formula 1, τις οδηγικές συμπεριφορές των μηχανών όσο και κατανόησε σε βάθος το πάθος αυτών των αθλητών.
Αυτή τη φορά, η συγγραφέας κατάφερε να δώσει την τέλεια ένταση, το πάθος, την αδρεναλίνη, το νεύρο και την επιθυμία που απαιτείται στον συγκεκριμένο χώρο προσφέροντας στον αναγνώστη όλα τα στοιχεία που αναζητά σε τέτοιου είδους βιβλία.
Όλοι όσοι παρακολουθούμε αυτό το αγώνισμα μπορέσαμε να νιώσουμε σε κάθε ρανίδα του σώματός μας όλα όσα θέλησε να αναδείξει η δημιουργός του πονήματος. Όλα είχαν τον τέλειο συγχρονισμό και μία μοναδική και μεθυστική εξέλιξη, η οποία κέρδιζε ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
Δε θα σταθώ στα ειδυλλιακά τοπία, τα οποία αν μη τι άλλο ήταν ονειρικά, αλλά στο πάθος της Έλενας Αντωνίου να καταγράψει με απόλυτη ακρίβεια κάθε αποστολή που είχε η ομάδα του Χουάν και στο στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό της, πολύ πιθανόν, να φέρει εις πέρας μία δύσκολη αποστολή, αυτής του να μυήσει τους αναγνώστες της σε έναν χώρο τόσο μακρινό από τους ίδιους.
Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί, το χιούμορ και η συγκίνηση είναι διάχυτα στο βαθμό που χρειάζονται, ο έρωτας και το πάθος είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές της ιστορίας, ενώ οι φιλοδοξίες, οι ίντριγκες και η εκδίκηση λαμβάνουν θέση στην pole position με σκοπό να εξοντώσουν την Αυγή και τον Χουάν τόσο ως ζευγάρι όσο και ως ανθρώπους ξεχωριστούς.
Αξίζει, αναμφίβολα, να διαβαστεί από κάθε αναγνώστη που αναζητά να διαβάσει μία ρομαντική ιστορία με επίπεδο και σοβαρότητα! Ανυπομονώ να βγει το επόμενο βιβλίο, η δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου της “Δάκρυα του πάθους” για να βυθιστώ και πάλι στον μοναδικό έρωτα του Ανδρέα και της Λυδίας που με έκαναν να γνωρίσω τη γραφή της Έλενας Αντωνίου και έκτοτε να κολλήσω και να ακολουθώ ανελλιπώς!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου