Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ. Από τη σάρκα στο πνεύμα" Δρ. Ευτυχία Λεοντίδου

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ. Από τη σάρκα στο πνεύμα
18.00€
Συγγραφέας: ΛΕΟΝΤΙΔΟΥ, ΕΥΤΥΧΙΑ
Έτος έκδοσης: 2019
ISBN: 978-960-04-5024-8
ΣΕΛ.: 408
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Βάρος: 611.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο

Έχεις παρατηρήσει πώς σε κοιτάζουν όλοι μετά από μια δυνατή ερωτική εμπειρία; Δεν σου λένε πόσο έχεις ομορφύνει; Η έκφραση του ερωτισμού μάς ανεβάζει επίπεδο και απελευθερώνει την εσωτερική μας φλόγα, που αψηφά κάθε εξουσία και κυριαρχία και δίνει κουράγιο και χαρά.

Μετά την Θεά σε δράση – Τοκετό, που κυκλοφόρησε το 2016, το βιβλίο αυτό αποτελεί το δεύτερο μέρος ενός μεγαλύτερου έργου με τίτλο Φεμινιστική Γυναικολογία. Αφορά τη γυναικεία σεξουαλικότητα και μάλιστα από την πλευρά των γυναικών. Περιγράφει τις φεμινιστικές διεκδικήσεις, τη βιολογική σκοπιά με αναφορά και στις έμφυλες ταυτότητες, αλλά και μια πιο εσωτερική θεώρηση του σεξ μέσα από μύθους, σύμβολα, θρησκείες, φιλοσοφία, τελετουργία. Συμπληρώνεται με αφηγήσεις γυναικών και εικόνες από διάφορες χώρες και πολιτισμούς. Ο συγκερασμός όλων αυτών των πλευρών αποτελεί την ψυχή, το πνεύμα αυτού του βιβλίου αλλά και όλης της σειράς.

Απευθύνεται και σε επαγγελματίες υγείας, αλλά ακόμα περισσότερο σ’ ένα ευρύτερο κοινό, ιδιαίτερα το νεανικό, στις γυναίκες αλλά και στους άντρες που μας αγαπούν και ενδιαφέρονται να μας ευχαριστήσουν, και σε όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, που ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη σεξουαλική εμπειρία και την εξερεύνησή της.





Η Δρ. Ευτυχία Λεοντίδου είναι Μαιευτήρ-Γυναικολόγος και ζει στην Αθήνα. Έχει εργαστεί σε Πανεπιστημιακές κλινικές, σε αγροτικά ιατρεία, ως χειρουργός πλοίου, στο ΠΙΚΠΑ, στο ΕΣΥ και στο ελεύθερο επάγγελμα. Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (όπου πέρασε πρώτη κατόπιν εξετάσεων το 1968), μουσικός (τελειόφοιτος Εθνικού Ωδείου), φοιτήτρια αρχαιολογίας, φωτογράφος, γλωσσομαθής, ταξιδεύτρια όλων των ηπείρων και συγγραφέας με πολλές δημοσιεύσεις άρθρων και μεταφράσεων, κυρίως σε θέματα φεμινισμού και πρωτοβάθμιας υγείας των γυναικών, σε ιατρικά και γυναικεία-φεμινιστικά έντυπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση γιατρών και φοιτητών, αλλά και ομάδων γυναικών σε συνεργασία με γυναικείους φορείς, ομάδες, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων, την τοπική αυτοδιοίκηση, το ΚΕΘΙ, τη ΧΕΝ, το κέντρο ερευνών ΔΙΟΤΙΜΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς. Υπήρξε μέλος της εκδοτικής ομάδας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και συνερευνήτρια-μέλος της ομάδας ΙΑΤΡΟΤΕΚ της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών που ασχολήθηκε με την Βιοϊατρική Ορολογία MESHHellas (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών). Εδώ και πολλές δεκαετίες δραστηριοποιείται σε ομάδες του αυτόνομου γυναικείου κινήματος, μεταξύ των οποίων ομάδες αυτοεξέτασης, εγκυμοσύνης-τοκετού, εμμηνόπαυσης, μελέτης μητριαρχικών κοινωνιών, φεμινιστικού προβληματισμού και δράσης. Το γυναικείο αρχείο της Γερακίνα έχει τεθεί στη διάθεση ερευνητών και ερευνητριών του γυναικείου ζητήματος σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

ΕΡΓΑ

Συμμετοχή με κείμενα, μεταφράσεις και φωτογραφίες σε πολλά συλλογικά βιβλία καθώς και στην έκθεση Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία (2017).

Επιμελήτρια έκδοσης, συγγραφέας και μεταφράστρια στα βιβλία:

• Griechenland der Frauen, Hg. Sigrid R. Ammer und Eftychia Leontidou, FRAUENOFFENSIVE Munchen, 1989

• Η Ελλάδα των Γυναικών, επιμ. Ευτυχία Λεοντίδου, Sigrid R. Ammer, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ/ Γαία 1, Αθήνα, 1992

• Greek Goddesses Rising, The Study Group of Matriarchal Societies, Athens, 1994

• Η Θεά Αναδυόμενη, Ομάδα Μελέτης Μητριαρχικών Κοινωνιών, ΓΕΡΑΚΙΝΑ, Αθήνα, 1995

Το πρώτο αποκλειστικά δικό της βιβλίο είναι Η Θεά σε δράση - Τοκετός (Κουκκίδα, Αθήνα, 2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου