Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Ο άνδρας με τα 6 τατουάζ” της Ελένης Πούλιου

Βερολίνο 1928-1929. Μεταβαίνουμε στα χρόνια λίγο πριν την επέκταση του Χίτλερ στην Ευρώπη. Κάποιος δολοφονεί αποκλειστικά άντρες με έναν χυδαίο και αποτρόπαιο τρόπο. Ο εξευτελισμός και η περιύβριση των νεκρών έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στην αστυνομία. Ένας serial killer κυκλοφορεί ελεύθερος και πρέπει να βρεθεί άμεσα. Την εξιχνίαση των εγκλημάτων και την εύρεση του υπευθύνου την αναλαμβάνουν τρεις αστυνομικοί, ο Πάολυ Κρούγκερ, ο Γκερτ Κράους και η Ελίζα Στάην.
Ύποπτος θα βρεθεί ένας Ρώσος ζωγράφος και παρόλο τον εγκλεισμό του στις φυλακές, μετά από την παραδοχή της ενοχής του, οι φόνοι συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό. Κάποιος αντιγράφει τις δολοφονίες του ή ο Ρώσος ζωγράφος είναι αθώος; Αν είναι αθώος γιατί παραδέχθηκε τους φόνους; Ποιος είναι ο serial killer; Γιατί σκοτώνει μόνο άντρες; Γιατί φτάνει σε αυτές τις απαίσχυντες πράξεις;
Πρόκειται για ένα αστυνομικό, ψυχολογικό θρίλερ με εξαιρετική εμβάθυνση στο προφίλ και στον εσωτερικό κόσμο του δολοφόνου. Η καταβύθιση που γίνεται στο ψυχολογικό κομμάτι είναι ουσιαστική. Η συγγραφέας με την ιδιότητα της ψυχολόγου καταφέρνει να διεισδύσει με μαεστρία στον κόσμο του serial killer αλλά και των υπολοίπων χαρακτήρων.
Δράττεται της ευκαιρίας μέσα από ένα γεγονός που συνέβη χρόνια πριν στην Αμερική, όπως μας εξιστορεί στο τέλος του βιβλίου, και συνθέτει ένα άρτιο αστυνομικό και ψυχολογικό μυθιστόρημα.
Λάτρεψα κάθε χαρακτήρα, κατανόησα τους λόγους που οδήγησε έναν άνθρωπο να αφαιρέσει τη ζωή κάποιων συνανθρώπων του αλλά δεν τον δικαιολόγησα για τις πράξεις του. Έμαθα περιπτώσεις ψυχολογικής διαταραχής, όπως είναι η ενδοβλητική κατάθλιψη ψυχωτικής δομής και η ανακλητική κατάθλιψη, που δεν γνώριζα.
Τα μικρά κεφάλαια βοηθάνε στο ξεδίπλωμα της ιστορίας και στις εναλλαγές είτε είναι χρονικής μορφής είτε πραγματεύονται ήρωες, ιστορίες, συμπεριφορές, αποκαλύψεις και ανακαλύψεις. Αναμφισβήτητα, είναι ένα φρέσκο μυθιστόρημα από μία συγγραφέα που κάνει τα πρώτα της βήματα στη συγγραφή και μας δείχνει το ταλέντο της. Ανυπομονώ για το επόμενο βιβλίο της, το οποίο είμαι σίγουρη ότι θα με κερδίσει.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου