Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Η Τερεζούλα – Τοσοδούλα και άλλες ιστορίες” του Gianni Rodari

Πρίγκιπες, βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγοι, μουσικά όργανα, ήρωες, ληστές και άλλοι πολλοί παρελαύνουν στις 21 ιστορίες του βιβλίου.
Τα παραδοσιακά παραμύθια αλλιώς δια χειρός Gianni Rodari, ο οποίος τα έχει τροποποιήσει, βάζοντας τη δική του γραφή, το δικό του στυλ και τη δική του αγάπη.
Ο Gianni Rodari παίρνει τις ιστορίες και προσθέτει διαλόγους με ιδιαιτέρως ευφάνταστο τρόπο. Κάθε ήρωας έχει κάτι να πει στην ψυχή του αναγνώστη.
Η φαντασία συναντά την πραγματικότητα και αντίστροφα. Αυτό το στοιχείο είναι ευδιάκριτο σε κάθε ιστορία και είναι αυτό που ξεχωρίζει τον συγκεκριμένο παραμυθά συγγραφέα από οποιονδήποτε άλλον. Από την πρώτη ιστορία, διαφαίνεται αυτό αφού η Τερεζούλα αυξομειώνει το ύψος της αναλόγως την επιθυμία της και τους στόχους. Επίσης, ένας υπερμάγος θέλει να κάνει το άλλο που κλέβει ιπτάμενο βγάζοντας δύο τρίχες, μία από τη χαίτη και μία από την ουρά. Επιπλέον, ένας δυνατός αυτοκράτορας απαγορεύει στο βασίλειό του την ύπαρξης κιθάρας γιατί ο ίδιος δε γνωρίζει να παίζει, μόνο που δύο έξυπνοι άνθρωποι θα καταφέρουν να αλλάξουν την κατάσταση.
Αυτές και άλλες πολλές ιστορίες πλαισιώνουν το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και προσφέρει στους αναγνώστες μαζί με τις όμορφες εικόνες, μιας άλλης εποχής, δια χειρός Τζούλια Ορέκια.
Πάντα οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ με εκπλήσσουν για τις τόσο καλά επιμελημένες κυκλοφορίες και την ποιότητα των επιλεγμένων ιστοριών που μας προσφέρουν! Αγάπησα όλες τις ιστορίες και πιστεύω ότι θα τις λατρέψουν και τα παιδιά από 7 ετών και πάνω, ηλικίες που συστήνονται ως κατάλληλες για ανάγνωση του συγκεκριμένου πονήματος.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου