Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “1352μ. Έγκλημα στην Κατάρα” του Γιώργου Κουντουράκη


Μία ληστεία στη Λάρισα θα αποφέρει πολλές χιλιάδες ευρώ στους εκτελεστές της. Μόνο που λίγες ώρες μετά αυτοί θα βρεθούν νεκροί σε μία διαδρομή στην Κατάρα. Η αστυνομία θα καλεστεί να διαλευκάνει την υπόθεση, αρωγός σε αυτή την υπόθεση θα είναι ένας απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας, γνωστός με το παρατσούκλι “Αρχιεπίσκοπος”.
Γιατί οι ληστές βρίσκονται νεκροί; Πώς από τη Λάρισα βρέθηκαν στα Τρίκαλα; Ποιοι θα βοηθήσουν να ξεδιαλύνει το μυστήριο που οδηγεί την Αστυνομία σε μία περίεργη υπόθεση; Πόσα μυστικά θα αποκαλυφθούν σιγά – σιγά;
Πολλά τα ερωτήματα που υποχρεώνονται να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί. Κάθε νέο στοιχείο δείχνει να ανατρέπει κάθε πλησίασμα στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας, Γιώργος Κουντουράκης, καταφέρνει να προσελκύσει και να εξάψει το ενδιαφέρον των αναγνωστών του.
Η ιστορία διαβάζεται απνευστί τόσο λόγω του όγκου του βιβλίου όσο και λόγω του σασπένς που προκαλεί στον αναγνώστη. Περνώντας οι ώρες και αφού έχουμε φτάσει στο τέλος της αποκάλυψης του τι συμβαίνει η πλοκή μένει στο μυαλό μας και μία προσμονή για ένα επόμενο βιβλίο του συγγραφέα ξεπροβάλλει στα θέλω μας.
Η αστυνομική λογοτεχνία τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο αναγνωστικό κοινό και ο Γιώργος Κουντουράκης μας κλείνει το μάτι λέγοντάς μας ότι ήρθε για να μείνει και να μας προσφέρει ακόμα περισσότερα αναγνώσματα αυτής της κατηγορίας! Καλοδεχόμαστε, λοιπόν, αυτή την “πρόκληση” και περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο πόνημά του!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου