Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Πέρα από τις σκιές” της Έλενας Αντωνίου


Η Ελβίρα Ανδριανού καλείται να ζήσει για τρεις μήνες στο ίδιο σπίτι με τον δόγη Ραφαέλο Άντζελο Μπαλντίνι αν θέλουν και οι δύο να μη χάσουν την περιουσία τους. Αν έστω ένας από τους δύο αρνηθεί, κανείς δε θα μπορεί να διεκδικήσει τίποτα.
Η Ελβίρα είναι μία ασυμβίβαστη ζωγράφος που ζει τη ζωή της ως το έπακρο. Από την άλλη ο Ραφαέλο ζει μία στερεότυπη ζωή όπως προστάζει η θέση του και ο τίτλος του.
Άραγε θα καταφέρουν αυτοί οι δύο να ζήσουν τόσους μήνες μαζί; Δύο αντίθετοι χαρακτήρες καλούνται να καταλάβουν ο ένας τον άλλον προκειμένου η συμβίωση να γίνει πιο υποφερτή. Αλλά οι γνώμες τους είναι ισχυρές. Θα αλλάξουν άραγε; Γιατί ο Άντζελο Κάρλο Μπαλντίνι ορίζει ως κληρονόμο του εκτός του εγγονού του και την εγγονή μιας απλής υπηρέτριας του;
Ένας παράφορος έρωτας γεννιέται όσο ο καιρός περνάει και οι δύο τους μένουν μαζί στο σπίτι στη Θεσσαλία. Αλλά παραμονεύουν κίνδυνοι και άνθρωποι που θέλουν να διώξουν μακριά από τους δύο αυτούς νέους ανθρώπους τον ανεμοστρόβιλο του πάθους που σαρώνει την καρδιά τους. Μέσα σε όλα αυτά και οι δύο προσπαθούν να ανακαλύψουν το μυστικό που κρύβεται πίσω από την απόφαση του Άντζελο Κάρλο να βοηθήσει την Ελβίρα οικονομικά. Και ενώ στην αρχή, ο Ραφαέλο πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελβίρα είναι σφετερίστρια και έχει ως στόχο την περιούσια, γνωρίζοντάς την σιγά – σιγά θα καταλάβει πόσο μακριά μπορεί να απέχει η αλήθεια από την οφθαλμαπάτη και το ψέμα.
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα γεμάτο από ψέματα, κρυμμένα μυστικά, καλυπτόμενες αλήθειες, δολοπλοκίες, τύψεις, εκβιασμούς, ίντριγκες, ψευτιά και υποκρισία, μα πάνω απ' όλα γεμάτο πάθος, ερωτισμό, ζήλιες, δυνατά συναισθήματα και έναν μοναδικό θυελλώδη έρωτα.
Όπως λένε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: “Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον” και αυτό θα δούμε και εδώ καθώς όλα τα μυστικά και τα ψέματα γκρεμίζονται συθέμελα όσο καλοστημένα και αν είναι. Η αλήθεια έρχεται στο φως και προκαλεί ρίχτερ στην οικογένεια του Ραφαέλο και ο ίδιος θα δει υπό ένα διαφορετικό πρίσμα όσα συμβαίνουν δίπλα του. Η υποκρισία και η ψευτιά εμφανίζεται και η δυσωδία τους προκαλεί στον Ράφα μία πληγή που δεν περίμενε ποτέ ότι θα αιμορραγούσε και θα πονούσε τόσο πολύ.
Τελικά, οι κόσμοι είναι διαφορετικοί και οι χαρακτήρες αντίθετοι ή η αγάπη τα υπερνικά όλα; Αυτό καλούμαστε να ανακαλύψουμε εμείς ως αναγνώστες αλλά και να μαγευτούμε για ακόμα μία φορά από τη γραφή της Έλενας Αντωνίου, η οποία γνωρίζει τον τρόπο να κερδίζει το ενδιαφέρον των αναγνωστών της. Ταυτόχρονα, μας ταξιδεύει όπως πάντα σε δύο χώρες και προορισμούς εκ διαμέτρου αντίθετους μεταξύ τους. Από τη μία έχουμε τη μοναδική Ιταλία με την ιστορία της και από την άλλη την πανέμορφη Θεσσαλία με τον κάμπο της και τα αρώματα της περιοχής. Ακόμα, ένα ονειρικό ταξίδι έφτασε στο τέλος του με τους ήρωες να μας κλείνουν το μάτι και να ζουν την ευτυχία που ονειρεύονται. Ο ρομαντισμός είναι διάχυτος για ακόμα μία φορά χωρίς επαναλήψεις αλλά μέσα από μία ζωντάνια και συνεχή πρωτοτυπία που μόνο η Έλενα Αντωνίου ξέρει να προσφέρει στους αναγνώστες της αποζημιώνοντάς τους για τα χρόνια που την ακολουθούν και τη στηρίζουν! Διαβάστε το και αναμφισβήτητα θα σας κερδίσει και αυτό το πόνημά της!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου