Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Ο Μπίλι και οι μικροσκοπίνοι” του Roald Dahl

Ο μικρός Μπίλι βαριέται αφάνταστα. Η μητέρα του συνεχώς κάνει τις δουλειές του σπιτιού και ο ίδιος αναγκάζεται να κάθεται ήσυχα και να απαντάει στις ερωτήσεις της μαμάς του για το τι κάνει. Ο Μπίλι όμως θέλει να πάει να εξερευνήσει το Σκοτεινό Δάσος. Μόνο που η μαμά του λέει ότι δεν πρέπει ποτέ να βγει έξω από την πόρτα του κήπου γιατί το Σκοτεινό Δάσος ενέχει πολλούς κινδύνους.
Η περιέργειά του κατανικά κάθε ψήγμα φόβου και η είσοδός του στο Σκοτεινό Δάσος είναι πια γεγονός! Ένα νέο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και εμπειρίες ξεκινά. Εκεί θα συναντήσει τους Μικροσκοπίνους και τον απαίσιο Μουγκρόδοντα.
Η γραφή του Roald Dahl συναρπάζει κάθε φορά και κάθε αναγνώστη. Η μαγεία που μεταδίδει μέσω των λέξεων που παράγουν ένα παραμύθι δημιουργεί μία αίσθηση μοναδική που μόνο ο Roald Dahl μπορεί να προσφέρει στον αναγνώστη.
Το κείμενο σε συνδυασμό με τις εικόνες καταφέρνουν να μεταφέρουν όλους τους αναγνώστες στην ιστορία και στη “σκοτεινιά” του δάσους. Αναμφίβολα, κερδίζει το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων καθώς πρόκειται για μία ιστορία με θέμα την εξερεύνηση, την ηρωικότητα, την ομαδικότητα, την ανάπτυξη μιας φιλίας και τη μαγεία μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.
Η γραφή του εκτός της δημιουργικότητας που εκπέμπει, προσφέρει και μία εφευρετικότητα και μία ευφάνταστη ματιά, τις οποίες ελάχιστοι δημιουργοί έχουν!
Αν θέλετε να προσφέρετε σε ένα παιδί ένα βιβλίο που θα του δώσει τα εφόδια για να γίνει καλύτερος συνάνθρωπος και να το βοηθήσετε να δει ότι αξίζει ενδυναμώνοντάς του την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση τότε το συγκεκριμένο πόνημα είναι το πλέον κατάλληλο για να φτάσει στα χέρια του!
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου