Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Θύελλα στη Βενετία” της Βενετίας Πιτσιλαδή – Σούαρτ


Ο Κόντε Διονύσης Γιαννάτος θα φανεί τυχερός μέσα στην ατυχία του. Γεννημένος στην όμορφη Κέρκυρα αλλά αποκομμένος από την οικογένεια του, η οποία του ασκεί μία ιδιότυπη ενδοοικογενειακή βία θα βρει στήριγμα στον νονό του, ο οποίος θα τον υπό την προστασία του.
Η ζωή του θα αλλάξει και μεγαλώνοντας θα γίνει ένας γνήσιος μπον βιβέρ. Η ευτυχία όμως απομακρύνεται συνεχώς από κοντά του. Πολλές γυναίκες θα περάσουν από τη ζωή του αλλά αυτός θα αναζητά μόνο μία, το άπιαστο όνειρο των παιδικών του χρόνων.
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα όπου μέσα στην απλότητά του και στον λιτό του λόγο θα βρει κάτι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση ξεδιπλώνεται βήμα – βήμα και με έναν ιδιαιτέρως γοητευτικό τρόπο αγγίζει πολλούς από εμάς.
Σε κάθε σελίδα η ιστορία δεν φθίνει, αντιθέτως, συνέχεια βρίσκεται κάτι εκεί για να μεγαλώσει το μυστήριο, να ιντριγκάρει και να μαγεύει. Η πλοκή ρέει αβίαστα και οι σελίδες κυλάνε γρήγορα χωρίς να καταλάβεις πότε ήρθε το τέλος του βιβλίου.
Οι περιγραφές και οι εικόνες που πλάθονται στο μυαλό των αναγνωστών είναι τόσο ζωντανές και ρεαλιστικές και σε συνδυασμό με τους διαλόγους που ξεπροβάλλουν η συγγραφέας πλέκει έναν μοναδικό καμβά στη δική της παλέτα λέξεων.
Η αγάπη της για εκείνη την εποχή είναι ευδιάκριτη σε κάθε κομμάτι της ιστορίας και το πάθος της μεταδίδεται και σε εμάς. Οι χαρακτήρες είναι πάνω απ' όλα ανθρώπινοι και δεν αποτελούν ήρωες μιας τέλειας κοινωνίας. Τουναντίον, τα πάθη, τα λάθη και οι αδυναμίες βγαίνουν και μας δείχνουν ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Η μοναξιά και η απόρριψη είναι στοιχεία των ανθρώπων που σχεδόν όλοι έχουν βιώσει και οι πληγές είναι νωπές και βαθιές που τους ακολουθούν σε κάθε βήμα της ζωής τους, μέχρι το τέλος. Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο πρωτότυπο βιβλίο αλλά για ένα μυθιστόρημα που μιλάει στην καρδιά των αναγνωστών! 





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου