Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Η κρουαζιέρα του τρόμου” του Mats Strandberg


Το κρουαζιερόπλοιο Μπάλτικ Καρίσμα ξεκινά το πολλά υποσχόμενο ταξίδι του από τη Σουηδία στη Φινλανδία. Χίλιοι διακόσιοι επιβάτες ανεβαίνουν με όνειρα και προσδοκίες για έναν προορισμό που θα τους αλλάξει τη ζωή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού διασκεδάζουν με ποικίλους τρόπους όπως μουσική, καραόκε, χορός, ποτό, φαγητό, σεξ, ναρκωτικά κ.α. Όλα δείχνουν να είναι τέλεια και ιδανικά. Μόνο που ένας θανάσιμος κίνδυνος παραμονεύει. Κανείς, όμως, δεν ξέρει τι τους περιμένει το επόμενο δευτερόλεπτο.
Τι είναι αυτό που παραμονεύει στη γωνία και στο σκοτάδι; Ποιους μπορεί να εμπιστευτεί ο καθένας; Πώς γίνεται τόσοι άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους; Τη χάνουν όντως ή πίσω από αυτό κρύβεται ένα σχέδιο τόσο καλοκουρδισμένο που δεν το χωρά ανθρώπινος νους; Πολλά ανεξήγητα και υπερφυσικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε αυτό το ταξίδι αλλά μπορούν οι άνθρωποι να κατανοήσουν τι συμβαίνει;
Δε θα πω περισσότερα γιατί δε θέλω να προδώσω την ιστορία του βιβλίου. Προτιμώ να αφήσω εσάς τους ίδιους να ανακαλύψετε όλη την αλήθεια, όσο επικίνδυνη και αν είναι.
Οι ήρωες που πλαισιώνουν την ιστορία είναι πολλοί και ο καθένας αναλύεται και ξεδιπλώνεται στο κάθε κεφάλαιό του αλλά τα πιο περίεργα κεφάλαια είναι αυτά του κρουαζιερόπλοιου όπου όλοι μαζί συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας. Ο συγγραφέας, Mats Strandberg, μας μυεί στην ιστορία σιγά – σιγά χωρίς να βιάζεται να μας δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας και να μας κάνει να μην μπορούμε να πάρουμε το μυαλό μας από το βιβλίο εκτός από το να θέλουμε εναγωνίως να φτάσουμε ως το τέλος και τη λύση του μυστηρίου.
Ο θάνατος παραμονεύει και όλα οδηγούνται στην κόψη του ξυραφιού. Ο πανικός διαδέχεται τη φρίκη και αυτή με τη σειρά της δίνει τη σκυτάλη της στον φόβο με τελικά προορισμό τον τρόμο. Οι σφυγμοί δυναμώνουν, ανεβαίνουν και το αίμα κοχλάζει καθώς η ανάγνωση βαθαίνει και η αλήθεια έρχεται στο φως με χιλιάδες αποκαλύψεις που κόβουν την ανάσα.
Τα χρώματα του εξωφύλλου μας προϊδεάζουν για το τι θα επακολουθήσει ξεκινώντας το διάβασμα! Επίσης, ο δημιουργός ήρθε για να μείνει και μας ανοίγει τις πύλες της δημιουργικής του γραφής που συναρπάζει κάθε αναγνώστη που αγαπά βιβλία με σασπένς, αγωνία και τρόμο, έναν νέο και σύγχρονο τρόμο! Αξίζει να τολμήσετε να το διαβάσετε! Περιμένω εναγωνίως το δεύτερο βιβλίο του, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κέδρος πολύ ΣΥΝΤΟΜΑ!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου