Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "Η ΜΟΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΣ" Ζ. Δ. Αϊναλής


Η ΜΟΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΣ
8.80€
Συγγραφέας: ΑΪΝΑΛΗΣ, Ζ. Δ.
Έτος έκδοσης: 2019
ISBN: 978-960-04-5036-1
ΣΕΛ.: 40
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Μαλακό εξώφυλλο

Ίσως και να δεις τότε την πόλη

Ίσως και να δεις τότε την πόλη που για σένα ονειρεύτηκα να παίρνει σάρκα κι οστά, να υψώνεται σιωπηλά λιθαράκι λιθαράκι στην ερημιά, μακριά απ’ το σκοτάδι τα τσακάλια τον φόβο την παγωνιά. Ίσως και να δεις τότε την πόλη που για σένα ονειρεύτηκα να συνθλίβει την αθλιότητα, τους μισθοφόρους νομάδες που εφορμούσανε κατά κύματα πάνω μας έφιπποι για χίλιες χιλιάδες χρόνια πολλά, τα όρνια τις ύαινες και τ’ άλλα πτωματοφάγα κτηνά. Ίσως και να δεις τότε σύσσωμο το σώμα της πόλης να ορθώνεται και να προτάσσει τα δόντια στους δράκοντες γυμνά – έρκος πυρίκαυστο η αξιοπρέπεια στη σκοτεινιά. Ο φόβος είναι μια αρρώστια που τρωγαλίζει την καρδιά. Μην πάρεις τούτο τον δρόμο – φέρνει σε μέρη απάνθρωπα, σκληρά. Φώναξε, ούρλιαξε, με νύχια γυμνά χίμα και χτύπα, δάγκωσε το χτήνος στ’ αχαμνά.





Ο Ζ. Δ. Αϊναλής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα.
Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Ηλεκτρογραφία (Γαβριηλίδης, 2006· 2η έκδοση, Θράκα, 2018), Η σιωπή της Σίβας (Vakxikon.gr, 2011· 2016), Τα παραμύθια της έρημος (Κέδρος, 2017) και Η μονωδία της έρημος (Κέδρος, 2019)· τη συλλογή ποιητικών αφηγημάτων Αποσπάσματα (Γαβριηλίδης, 2008), καθώς και τα ποιητικά μυθιστορήματα Μιχάλης Τάτσης - Με το καδρόνι στα χέρια (Πανοπτικόν, 2011) και Μυθολογία (Πανοπτικόν, 2013). Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα πορτογαλικά και στα ιταλικά.
Έχει μεταφράσει Ευρωπαίους (κυρίως γαλλόφωνους και αγγλόφωνους) ποιητές, πεζογράφους και δοκιμιογράφους, και έχει δημοσιεύσει σειρά λογοτεχνικών δοκιμίων για το σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα και τη νεότερη ποίηση. Έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Μπακάλη στη συγγραφή του σεναρίου της ταινίας μικρού μήκους Η ιστορία ενός φιλήσυχου ανθρώπου βασισμένης σε πεζοποίημα του Henri Michaux.
Είναι βασικό μέλος της Συντακτικής Ομάδας του λογοτεχνικού περιοδικού Βόρεια Βορειοανατολικά.
Ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου