Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "ΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ" Μαρία Σαμπατακάκη


ΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ
11.00€
Συγγραφέας: ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ
Έτος έκδοσης: 2019
ISBN: 978-960-04-5038-5
ΣΕΛ.: 200
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Εικονογράφηση: Ασπρόμαυρη
Εικονογράφος: Ασπρόμαυρο φωτογραφικό υλικό
Βάρος: 227.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο

Χαρακτήρες υπαρκτοί αλλά αθόρυβοι, το απρόσωπο πλήθος στις ιστορικές φωτογραφίες.
Άνθρωποι που δεν διαδραμάτισαν κανέναν σπουδαίο ρόλο στις μεγάλες και κομβικές στιγμές της νεότερης Ιστορίας αλλά αφηγούνται το αποτύπωμα που αυτή άφησε στις ζωές τους.
Αντιήρωες, προσηλωμένοι στις καθημερινές ανάγκες.
Οι μαρτυρίες τους ξεδιπλώνουν κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές πτυχές του ελληνικού δημόσιου βίου από τον Μεσοπόλεμο έως την απριλιανή δικτατορία, ιδωμένες υπό το πιο ταπεινό πρίσμα.
Οι κομπάρσοι δεν είναι παρά μια ωδή στο μεγαλείο της ασημαντότητας.






Η Μαρία Σαμπατακάκη σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Η πορεία της στον τομέα της ιστορικής έρευνας ξεκίνησε από το Ιστορικό και Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Από το 2004 ασχολείται συστηματικά με τη Δημόσια Ιστορία ως αρθρογράφος και επιστημονική συνεργάτιδα σε εφημερίδες ( Έθνος, Ελευθεροτυπία), περιοδικά (Ιστορία, Ιστορικά Θέματα) και εκδοτικούς οίκους. Το 2014 δημιούργησε την Ομάδα «hιστορισταί», ένα πρωτότυπο σχήμα που εκπονεί προγράμματα αξιοποίησης της πρωτογενούς ιστορικής έρευνας στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας και της εκπαίδευσης και δραστηριοποιείται στην παραγωγή οπτικοακουστικού έργου, την αναβάθμιση μουσειακών-ιστορικών χώρων και αρχειακών συλλογών, την παροχή περιεχομένου σε τεχνολογικές προσφερόμενες υπηρεσίες (mobile apps, web tv, μηχανές αναζήτησης) και στο (re) branding τοποθεσιών στο πλαίσιο ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού. Έχει συνεργαστεί και διδάξει στο Πανεπιστήμιο Masaryk (Μπρνο, Τσεχία). Έχει αναλάβει τη συγκρότηση του Αρχείου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ). Είναι επιστημονική συνεργάτιδα σε θέματα Δημόσιας Ιστορίας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Είναι υπεύθυνη της αφιερωματικής ύλης του μηνιαίου περιοδικού Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου