Σάββατο 21 Μαΐου 2016

"Το πορτρέτο της σιωπής" Τέσυ Μπάιλα προτείνει η Ντίνα Καψ


Ο Γιάννης εγκαταλείπει το νησί του αφήνοντας πίσω τους γονείς, τον πρώτο του έρωτα , τα όνειρα να γίνει μουσικός και εν αγνοία του μια ''κόκκινη παπαρούνα''. Ως Χριστόφορος πια στο περιβόλι της Παναγιάς θα κάνει βήματα προς την αυτογνωσία ακολουθώντας το μονοπάτι της σιωπής. Ο πατέρας Ευδόκιμος - ένα πρόσωπο που αγάπησα πολύ- θα σταθεί πολύτιμος αρωγός σε αυτόν τον αγώνα του νεαρού μοναχού. Αυτός κ το βιολί του, η μεγάλη του αγάπη μαζί με τη θάλασσα. Όμως, η ζωή έχει άλλα σχέδια κ φέρνει τον Χριστόφορο αντιμέτωπο με το παρελθόν αλλά και τον έρωτα.
Το πορτρέτο της σιωπής είναι ένας ύμνος στην προσπάθεια του ανθρώπου να ανακαλύψει τον εαυτό του μέσα από τη μοναξιά κ τη σιωπή. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο μουσικές νότες, θάλασσα ,θρησκευτική κατάνυξη κ ποιητική διάθεση! Η γλώσσα είναι λυρική κ προκαλεί συγκίνηση κ έναν βουβό λυγμό... Τα πρόσωπα μοιάζουν τραγικά με την έννοια ότι δεν καθορίζουν ουσιαστικά τη ζωή τους- οι επιλογές του Χριστόφορου επηρεάζουν άμεσα κ καταλυτικά τις ζωές των υπόλοιπων. Οι εικόνες από τη ζωή στο Άγιο όρος είναι τόσο γλαφυρές που προκαλούν δέος στον αναγνώστη. Μέχρι κ την τελευταία σελίδα
απόλαυσα ένα υπέροχο ταξίδι, ίσως λίγο μελαγχολικό, με σπουδαία διδάγματα, πολλή αγάπη κ εξαιρετική μουσική υπόκρουση : ένα βιολί ,τη θάλασσα κ τον ''ήχο'' της σιωπής!!
 
 
 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΨ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου