Σάββατο 21 Μαΐου 2016

"Η γυναίκα στην άκρη της θαλασσας" Ζωή Χρύσανθου προτείνει η Χάιδω Κουρουπάκη

Η υπόθεση του βιβλίου ξεκινάει με μια υιοθεσία ενός αγοριού, που γίνεται χωρίς την θέληση της βιολογικής του μητέρας και η αιτία της έχει τις ρίζες της πίσω στο μακρινό παρελθόν.
Ο μοναχικός και αρρενωπός Άρης, γνωρίζει μόνο το όνομα της μητέρας του και θα ξεκινήσει να ψάχνει το παρελθόν του και την αλήθεια της γέννησης του, από την στιγμή που σε μια έκθεση ζωγραφικής αντικρίζει έναν πίνακα που φέρει το σπάνιο όνομα της, « Δάειρα», ενώ την ίδια στιγμή ένας άγνωστος του βάζει στα χέρια μια φωτογραφία και εξαφανίζεται.
Ένα βιβλίο με πυκνή πλοκή που διηγείται μια το παρόν και μια το παρελθόν πλέκοντας έτσι τη συγκλονιστική ιστορία για τη ζωή της προσφυγοπούλας Δάειρας και την τραγική κατάληξη της που οι συνέπειες των πράξεων της επηρέασαν και την ζωή των απογόνων της αλλά συγκλόνισαν επίσης την μικρή κοινωνία της Σύρου.
Μια υπόθεση γεμάτη έντονα συναισθήματα, συγκινητικές σκηνές και τραγικά γεγονότα, ιδιαίτερα ο έρωτας της Μαργαρίτας για τον Άρη, του Αντώνη για την Αναστασία, του παππού του Ανδρέα για την Δάειρα, η αγάπη του Στάθη και της Έλλης, οι τραγικές ζωές της Δωροθέας και της Αντιγόνης, η απελπισία της Ελπινίκης που την οδήγησε στην υιοθεσία του μοναδικού της εγγονού, και στο μίσος της κόρης της εξαιτίας αυτού, και η συνταρακτική συνάντηση του Άρη με την βιολογική του μητέρα. Ένα πλούσιο βιβλίο από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα τόσο σε συναισθήματα όσο και σε γεγονότα που εξελίσσονται και προχωρούν την ιστορία ενώ τα πρόσωπα του βιβλίου αφήνονται στην ορμή των πόθων τους.




ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑΙΔΩΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου