Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

"Στα μονοπάτια του καπνού" Βασιλική Λεβεντάκη προτείνει η Χάιδω Κουρουπακη

Το πρώτο βιβλίο που διαβάζω της Βασιλικής Λεβεντάκη και σίγουρα όχι το τελευταίο. Η ιστορία διαδραματίζεται κυρίως στην Καβάλα το 1930, όπου ο καπνός είναι η βασική καλλιέργεια στην πόλη. Οι πρωτοφανείς δολοφονίες ξεκινούν από την Δραπετσώνα και συνεχίζονται στην Καβάλα, όπου τον ακολουθούν ο αστυνόμος Μαντάς και ένας γιατρός που έχει εμπλακεί στον πρώτο φόνο χάρη ενός γράμματος- γρίφου. Ο δολοφόνος χτυπά και ξαναχτυπά έχοντας στο μυαλό του ένα καλοστημένο σχέδιο. Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω τον δολοφόνο , ο οποίος μου αποκαλύφθηκε σχεδόν στην τελευταία σελίδα…
Όμως η συγγραφέας με την άριστη πλοκή της και τις περιγραφές της με πειστικό και γλαφυρό τρόπο, μου δημιούργησε πολύ ζωντανές εικόνες όσο διάβαζα το βιβλίο.
Το μυστήριο, ο φόβος, η αγωνία, η αγάπη, ο πόθος, ο έρωτας, η ανάγκη για επιβίωση όπως ακόμα και η ζήλια και ο φθόνος, όλα αυτά τα συναισθήματα εναλλάσσονται και καθοδηγούν τους ήρωες όπως ακριβώς και στην αληθινή ζωή να περπατήσουν μέσα σε μονοπάτια και να καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους - στη λύτρωση της ίδιας της ψυχής τους.



ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑΙΔΩΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου