Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Άρτεμις Βελούδου – Αποκότου

Η Άρτεμις Βελούδου – Αποκότου γεννήθηκε το 1988 στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Άνοιξη, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική και αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό τμήμα με την ειδικότητα ιστορικού-φιλολόγου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στο περιοδικό “Historical Quest”. Αγαπάει το διάβασμα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τα ταξίδια.
Το βιβλίο «Εφιάλτες – Αποδέσμευση» είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας και κυκλοφόρησε το 2016, «Εφιάλτες – Συμβόλαιο Ψυχής» (Εκδόσεις iWrite, 2013) και «Εφιάλτες – Ψευδαίσθηση» (Εκδόσεις iWrite, 2015).

 

 «Εφιάλτες – Συμβόλαιο Ψυχής»
Ο Ρέιμοντ ήταν επικίνδυνος. Τουλάχιστον ως τέτοιον τον αντιμετώπιζαν όλοι γύρω του. Ο ίδιος θεωρούσε τη ζωή του τέλεια έτσι όπως ζούσε στα άκρα, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Όταν όμως έφτασε στο κατώφλι του θανάτου μια μοιραία νύχτα, ανέλαβε η οικογένεια του τα ηνία. Έπειτα από τον αγώνα της απεξάρτησης βρέθηκε εξορισμένος σ’ ένα ζοφερό χωριό, υπό την κηδεμονία των παππούδων του.
Εγκλωβισμένος στο Ντάνγουϊτς, ξεκινάει πάλι από την αρχή. Αλλάζοντας τον τρόπο ζωής του, οδηγείται σταδιακά στο να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό. Η Ονόρα, ένα μυστήριο κορίτσι, εισβάλλει στη ζωή και το μυαλό του. Για κάποιο λόγο νιώθει να τη μισεί, αλλά σύντομα του γίνεται εμμονή καθώς προσπαθεί να σηκώσει το πέπλο της μυστικοπάθειας της, και να ανακαλύψει την αλήθεια για τη ζωή της. Ανεξήγητα γεγονότα προηγούνται πάντα της παρουσίας της, και ο Ρέιμοντ ήθελε πάση θυσία να ικανοποιήσει την περιέργεια του. Πλησιάζοντας την όμως εμπλέκεται σε έναν συναισθηματικό πόλεμο, που αντιστρέφει τους όρους της γνωριμίας τους και τα κίνητρα της αναζήτησης του.
Στη νέα αυτή διαδρομή, θρύλοι και μύθοι αποδεικνύονται αληθινοί, η ομίχλη δεν είναι πάντα τόσο αθώα, και τα φαινόμενα μονίμως απατούν την αντίληψη. Ο Ρέιμοντ έμπλεξε σε μια περιπέτεια η οποία τον ταξίδεψε σ’ έναν κόσμο που ποτέ δεν φανταζόταν ότι υπάρχει, και δεν χρειάστηκε να κάνει βήμα παραπέρα από τον δικό μας για να τον αντικρύσει. Έμαθε με τον χειρότερο τρόπο ότι δεν υπάρχουν όρια σ’ αυτά που μπορείς να κάνεις, για να σώσεις αυτόν που αγαπάς. Και ανακάλυψε πως ο καθρέφτης της ψυχής μας, είναι εκείνος που μας κάνει να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι.


«Εφιάλτες – Ψευδαίσθηση»
«Ήταν πλέον αργά για να σώσω τη ζωή της. Η υπόσχεση μου όμως, αφορούσε την ψυχή της.»
Η εκπνοή του καλοκαιριού βρίσκει τον Ρέιμοντ Κνάιτ στο Ντάνγουιτς με επώδυνες αναμνήσεις, και εξίσου δυσάρεστες επιλογές. Είτε θα άφηνε πίσω του το παρελθόν –για μια ακόμη φορά, είτε θα του επέτρεπε να τον κατασπαράξει, ψυχικά και σωματικά.
Έχοντας χάσει την Ονόρα, αποφασίζει να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει: Θα έσωζε την ψυχή της αγαπημένης του, έστω κι αν έπρεπε να βουτήξει ο ίδιος στην κόλαση για χάρη της.
Ξεκινάει, εκούσια πλέον, το ταξίδι του στον κόσμο των πνευμάτων με νέους και απρόσμενους συμμάχους στο πλευρό του. Και ακροβατώντας στα όρια της τρέλας θα φτάσει σε μια τρομερή ανακάλυψη, που θα γκρεμίσει όλα όσα ως εκείνη τη στιγμή θεωρούσε δεδομένα.
«Μία μοναδική ιστορία που συνδυάζει περίτεχνα το παραφυσικό, τον έρωτα και το μυστήριο. Επιπλέον, ο Ρέιμοντ Κνάιτ μπαίνει εύκολα στο Top 5 μου με τους αγαπημένους λογοτεχνικούς ήρωες. Άρτια δομημένος, καυστικός και άκρως ρεαλιστικός.» – Τατιάνα Τζινιώλη, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
«Ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο, γεμάτο μυστήριο και άλυτους γρίφους, από μία νέα συγγραφέα με δυνατή πένα και πολύ φαντασία. Το αγάπησα!» – Στέλλα Καραμπακάκη, Συγγραφέας
«Η Άρτεμις Βελούδου Αποκότου, είναι το νέο αίμα στο ελληνικό φανταστικό! […] Μετά το αριστοτεχνικό «Εφιάλτες: Συμβόλαιο Ψυχής», μας φέρνει το «Εφιάλτες: Ψευδαίσθηση», μια ιστορία αισθηματική, ονειρική, ερωτική αλλά και τρομακτική. Θα σας πω το εξής: Διαβάστε το. Στα χέρια σας κρατάτε ένα από τα καλύτερα βιβλία του είδους!» – Γιώργος Γιώτσας, Συγγραφέας
«Από τα λίγα βιβλία που έχεις καλό προαίσθημα, ότι θα είναι ‘αυτό που περιμένεις’! Μερικούς… εφιάλτες, χαίρεσαι να τους απολαμβάνεις!» – Έφη Διαματάρη, Αναγνώστρια
«Οι Εφιάλτες αποτελούν ένα αριστοτεχνικά γραμμένο μεταφυσικό θρίλερ…» – Νικολέτα Μπαλοπήτου, Reviewer στο Spoileralert.gr

 
«Εφιάλτες – Αποδέσμευση»
Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια όμορφη κοντέσα με μαλλιά κόκκινα σαν τη φωτιά, σ’ ένα τόπο παραδεισένιο. Ώσπου εισέβαλλαν εχθροί, και τον κατέκτησαν. Θάνατος, αρρώστιες και πείνα χτύπησαν ανελέητα τον λαό της. Για να τους σώσει, η νεαρή κοντέσα υπέγραψε ένα συμβόλαιο με δύο σκοτεινούς Επισκέπτες, ανταλλάσσοντας την ψυχή της με την ευημερία των κατοίκων της περιοχής. Προκειμένου να μη θυσιαστεί, υπήρξε ένας ιππότης που πάλεψε για εκείνη. Και έχασε το μυαλό του. Χρόνια μετά, ένας άλλος άντρας θα θυσίαζε αθώες ψυχές, σε αντάλλαγμα αυτής της αγαπημένης του. Και κάποιος άλλος θα στοίχειωνε τη γη, θα περιπλανιόταν σαν σκιά, θα επιβίωνε σαν φωνή, για να διεκδικήσει τη γαλήνη της δικής του αγαπημένης. Εκείνο το πρώτο συμβόλαιο ψυχής δεν πληρώθηκε ποτέ. Και σαν κατάρα κυνηγάει μια ολόκληρη γραμμή αίματος, αιώνες τώρα.
Αυτό δεν είναι ένα παραμύθι, όχι τουλάχιστον για τον Ρέιμοντ Κνάιτ. Είναι ένας εφιάλτης που έγινε πραγματικότητα, μόλις ήρθε η ώρα να κάνει τη δική του επιλογή. Από την αρχή ήταν δεδομένο πως ο δρόμος για τη σωτηρία της Ονόρα απαιτούσε ν’ απαρνηθεί τον εαυτό του, ίσως ακόμη και τον θάνατο του.
Στο συναρπαστικό τέλος της τριλογίας, οι πρωταγωνιστές ξεκινούν ένα κυνήγι φαντασμάτων στην Ιρλανδία, προκειμένου να βρουν τη λύση στην κατάρα που τους απειλεί. Έρχονται αντιμέτωποι με στοιχειά, κακόβουλα πνεύματα, δαίμονες, με κάθε μυστικό που αποκαλύπτεται να τους φέρνει όλο και πιο κοντά σε θανάσιμο κίνδυνο. Ο Ρέιμοντ και η Ονόρα, μαζί αυτή τη φορά, καλούνται να δώσουν την πιο σημαντική μάχη στη ζωή τους ως τώρα∙ αυτή απέναντι στον ίδιο τον φόβο.
«Ένα σύμπαν ομιχλώδες και ονειρικό, μεταξύ πραγματικότητας και μύθου: το μυθιστόρημα είναι σίγουρα ιδιαίτερο, αφού συνδυάζει το ψυχολογικό θρίλερ με την εσωτερική αναζήτηση, καθώς και μια δραματική ερωτική ιστορία με το υλικό των θρύλων…» – Αγγέλα Γαβρίλη, Diavasame.gr
«Υπάρχουν στιγμές που διαβάζεις ένα βιβλίο τόσο υπέροχο, τόσο αυθεντικό και αριστουργηματικό, που πραγματικά συγκλονίζει κάθε σπιθαμή της ψυχής σου. Οι «Εφιάλτες» με «γέμισαν» από όλες τις πλευρές. Πλοκή, χαρακτήρες, γραφή, τέλος του βιβλίου, όλα με απογείωσαν συναισθηματικά και με άφησαν έντονα διψασμένη για την συνέχεια.» – Αντωνία Μαμουρίδου (Βόλος)
«Η συγγραφέας παρασύρει τον αναγνώστη σ’ ένα ατμοσφαιρικό, μυστηριακό ταξίδι στο Ντάνγουϊτς της Αγγλίας, με εμφανή την εκτεταμένη συγγραφική έρευνα γύρω από μύθους και θρύλους της Αγγλίας.» – Νόρα (Αθήνα)
«Εκεί που νόμιζα πως είχα διαβάσει αρκετά βιβλία φανταστικής λογοτεχνίας, έρχεται αυτό το βιβλίο και τα αλλάζει όλα… 5 αστέρια + 1 δώρο από εμένα!» – Μαρία (Κρήτη)
«Ήταν ένα από τα πιο εκπληκτικά βιβλία Ελληνίδας συγγραφέως που διάβασα ποτέ!» – Νικολέτα Ε. (Θεσπρωτία)







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου